162141
12:44 30.042024

У Будапешті Музей прикладного мистецтва провів заняття для українських дітей-біженців

Життя 470

Заняттям, яке провели на віллі Рат у Будапешті, організатори мали на меті відволікти дітей від буднів.

Музей прикладного мистецтва вже втретє провів заняття для українських дітей, які, рятуючись від війни, зараз живуть в Угорщині. В рамках грантового проєкту Culture Helps українські біженці ознайомилися із виставкою «Наша сецесія» (A mi szecessziónk), після чого долучилися до творчої роботи. У сімейній атмосфері музей прагне допомогти долати труднощі входження в нову громаду.

Проєкт реалізовують у співпраці з українською ГО Insha Osvita та німецькою організацією Zusa. Він має на меті забезпечити інтеграцію сімей, які виїхали з України, через культуру на території Європейського Союзу.

На віллі Рат у Будапешті українські родини знайомлять із відомими родинами, які жили на зламі століть, їхнім побутом, предметами того часу.

Їм також розповідають про жінок, які працювали у відомій ткацькій майстерні, обговорюються труднощі жінок, виховання дітей. Також порівнюють старі предмети із сучасними тощо.

Проєкт спрямований на сприяння забезпечення рівних можливостей, рівного доступу, інклюзії, а також на можливість розвивати соціальні навички та самовпевненість дітей. Заняття проводитимуть на віллі Рат (Ráthvilla) і в травні.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах