162110
15:30 29.042024

В УжНУ відбулася зустріч з координаторкою Національного Офісу Еразмус+ в Україні Світланою Шитіковою

Життя 580

Днями, з дводенним робочим візитом, у рамках зустрічі на вищому рівні представників освітньо-наукових установ Австрії та України, в Ужгород завітала команда Національного Еразмус+ Офісу в Україні. Принагідно пані Світлана Шитікова поспілкувалася із колективом Університету, де було розглянуто перспективні напрями програми, пріоритети поглиблення співпраці та головні виклики у зв’язку з війною в Україні.

У розмові з проректоркою Мирославою Лендьел та керівницею відділу міжнародних зв’язків Оксаною Свєженцевою йшлося про пошук нових шляхів поширення обізнаності щодо програми Еразмус+, про підвищення мотивації потенційних учасників міжнародної академічної мобільності та проєктної діяльності. Зустріч дозволила дізнатися більше про особливості поточних конкурсів у межах програми Еразмус+ – говорили про специфіку напрямів міжнародної мобільності, проєкти співпраці та розвиток потенціалу, міжнародні консорціуми й альянси європейських університетів для залучення інновацій та ін.

Пані Світлана Шитікова розтлумачила нововведення щодо фінансування проєктів за програмами Європейського Союзу та окреслила нові можливості для учасників академічної мобільності, здобувачів вищої освіти чоловічої статі.

До зустрічі долучилися виконавці і координатори деяких університетських проєктів та обговорили з пані Шитіковою актуальні виклики, що виникають на всіх етапах реалізації проєктів. Окрему увагу під час зустрічі було приділено проєктам Ужгородського національного університету, що знаходяться на завершальній стадії та вже мають вагомі результати. Про нагальність проблематики проєкту “Підтримка системи вищої освіти в контексті пом’якшення наслідків зміни клімату через регіональний рівень вуглецевого сліду, спричиненого виробництвом, будівництвом та організаціями” (KA2 Cooperation Partnerships) та його результати розповіла директорка Центру міждисциплінарних досліджень, координатора Світлана Делеган.

Тетяна Бутурлакіна, директорка Центру кар’єри УжНУ, університетська координаторка проєкту “Інтеграція дуальної вищої освіти в Молдові та Україні” (Розвиток потенціалу вищої освіти), розказала про вагомі інтернаціональні напрацювання в запровадженні дуальної освіти й підкреслила важливість партнерської підтримки та командної роботи для успішної реалізації освітніх проєктів й ініціатив.

Нещодавно переможцями стали три проєкти ужнівців за підтримки програми Еразмус+: “Європеїзація публічного права України: методи, рушії та впливи“ Модуль Жан Моне (координаторка проф.Тетяна Карабін), “Гендер, цифровізація, екологічність: забезпечення стабільного майбутнього для всіх у Європі“ (координаторка проф. Оксана Мулеса) і проєкт команди кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій «Переосмислення вищої освіти в цифровому контексті та інтеграція загальної інклюзивної та екологічної структури на основі найкращих практик та політичних рекомендацій ЄС» (RE-DIRECTION), координатор доц. Віталій Андрейко.

Участь у проєктах – це неоціненний досвід, який сприятливо вплине на академічну спільноту не тільки факультетів чи кафедр, що безпосередньо реалізовують проєкт, але й університету в цілому, адже завдяки налагодженню та поглибленню контактів між зарубіжними та українськими партнерами з’являються можливості генерувати й запозичувати нові наукові, освітні, суспільні ідеї та втілювати їх у життя – зазначила на зустрічі Оксана Свєженцева. Тому ми зацікавлені у нових партнерствах, готові працювати над вдосконаленням університетських політик, над залученням інноваційних методів організації освітнього процесу та відкриті до нових ідей.

Маємо сподівання на позитивні результати проєктів, поданих університетськими командами впродовж лютого-квітня цього року. Вони цікаві, різноманітні, спрямовані на підтримку молоді, розробку нових актуальних курсів та розширення потенціалу вищої освіти загалом.

Щиро дякуємо координаторці Національного Еразмус+ Офісу в Україні пані Світлані Шитіковій, за зустріч, поради, мотивацію та постійну висококваліфіковану підтримку! Разом переможемо!

Про це повідомляє УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді попрощалися із двома загиблими Героями
17:10
Львівський будинок органної та камерної музики – реставрація найбільшого історичного органу країни
16:51
Фінішували змагання з гандболу в Дитячій лізі Закарпаття серед гравців 2010–2011 років народження
16:35
День відкритих дверей відбувся у Хустській спеціальній школі
16:20
З 6 по 11 травня у ЦНАП надали 793 адміністративні послуги
16:04
В Ужгороді стартував IV етап всеукраїнської шкільної ліги «Пліч-о-пліч»
15:46
У Великоберезькому будинку-музеї відновлювали народні традиції до свята Трійці
14:54
На Закарпатті затримано зловмисника, який при перевірці документів стріляв та поранив працівника поліції
14:41
У Перечині відзначили День вишиванки: дитячий флешмоб, етнофотозона та виставка музейних експонатів
14:25
Замок «Паланок» оприлюднив програму до Дня музеїв
14:08
Всі новини