161648
11:25 19.042024

Закарпатські гвардійці-вогнеборці відточують вміння гасити пожежі

Життя 478

Ліквідовувати загоряння та здійснювали оперативне розгортання для подачі ручних і лафетних стволів тренувалися військовослужбовці Закарпатського підрозділу Національної гвардії України.

Заняття з позаштатними пожежними командами НГУ відбулись на базі одного з підрозділів. Своїм досвідом поділилися працівники Першого державного пожежно-рятувального ужгородського загону Головного управління ДСНС України в Закарпатській області. Вогнеборці продемонстрували гвардійцям спец автомобіль, пожежно-рятувальну техніку і озброєння і розповіли про їх можливості.

«Серед цього мене більш за все вразили гідравлічні ножиці і подушки. Їх використовують для розбору завалів під час надзвичайних ситуацій. Це неймовірно потужна техніка. А ще сподобались новітні стволи. Вони дозволяють регулювати подачу води і створювати водяну завісу. Ми відпрацьовували гасіння пожежі не лише водою, а і піноутворювачем. Все це дуже цікаво і корисно», – розповів нацгвардієць Сергій.

Інспектори та начальники караулів ДСНС поділились своїм особистим досвідом в ліквідації аварій, розборів конструкцій при руйнуваннях, ДТП, гасінні різноманітних пожеж та порятунку людей.

«Ми регулярно проводимо тренування наших позаштатних пожежних команд. Це дуже важливо, адже одне з завдань Національної гвардії України – це участь у ліквідації наслідків надзвичайних або кризових ситуацій. І наші підрозділи допомагають рятувальникам і під час повеней, і під час пожеж. Сьогодні наші військовослужбовці виконували норматив з пожежно-стройової підготовки, оперативного розгортання магістральних і робочих ліній для подачі ручних і лафетних стволів та генераторів піни для гасіння вогню», – розповів начальник служби пожежної безпеки та метрології Закарпатського підрозділу НГУ майор Микола Барна.

Нацгвардійці також відпрацювали гасіння вогню водою з лафетних та ручних стволів, піною та штатними вогнегасниками.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах