160779
11:51 29.032024

Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева

Життя 644

З нагоди 10 річниці створення Національної гвардії України відбулось підписання Меморандуму про співробітництво і взаємодію між Закарпатським підрозділом НГУ і Закарпатським ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою. В рамках домовленостей військовослужбовці Нацгвардії провели відкритий урок мужності, продемонстрували вихованцям ліцею зразки озброєння та спорядження, провели заняття з мінної безпеки, тактичної медицини і домедичної допомоги.

Закарпатські гвардійці познайомили учнів з особливостями служби з охорони громадського порядку та показали спецтранспорт і спеціальні засоби, якими користуються військовослужбовці під час патрулювання міст. Розповіли про службу з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних і показали спеціальний автомобіль для їхнього транспортування. Розповіли про участь військовослужбовців НГУ у відсічі російської агресії, оборону та звільнення колись окупованих українських міст та селищ. Про навчання, службу оборону Маріуполя і подальшу кар’єру у лавах Національної гвардії України ліцеїстам розповів колишній випускник навчального закладу, а зараз офіцер НГУ.

«Я сам жодного разу не пошкодував з вибором професії військового. Навчання у такому закладі – це дуже гарний старт для військової кар’єри. Приємно було знову повернутись в знайомі аудиторії, де пройшли декілька років мого навчання. Сьогоднішнім ліцеїстам побажаю не зупинятись перед складнощами, бути вірними своєму вибору і Україні», – розповів нацгвардієць Іван.

Окреме навчальне місце виділено для екіпажів безпілотних літальних апаратів. Ці дрони використовуються як для розвідки та ураження піхоти противника, так і для скидання медичних засобів для поранених побратимів. Окрім цього надважливою складовою операторів БПЛА є боротьба з безпілотниками противника. Ліцеїстам показали новітні зразки антидронових рушниць.

«Ця антидронова рушниця глушить сигнали для ворожих дронів на відстані до 3 кілометрів. Для нас це важливо, адже ворог також активно використовує безпілотні системи. Тому треба вміти не лише вправно керувати своїми дронами, а й заважати це робити противнику», – розповів нацгвардієць з позивним «Цімбор».

Нацгвардійці продемонстрували ліцеїстам зразки стрілецької зброї: автомати, кулемети і гранатомети. Також розповіли про озброєння та тактику мобільних вогневих груп, які призначені для знищення ворожих атакуючих безпілотників.

«Все це надзвичайно цікаво. Раніше ми вивчали будову автомата, але побачити щось більш потужне ще не доводилось. Я і не думав, що Національна гвардія України виконує настільки багато функцій, починаючи від охорони громадського порядку, закінчуючи участю у бойових діях на фронті. Я гордий тим, що навчаюсь тут і планую пов’язати своє майбутнє з захистом Батьківщини. Схоже, що у лавах Нацгвардії широкий вибір, де я можу себе проявити. Тому вивчу уважніше всі спеціальності у вищих навчальних закладах НГУ», – говорить ліцеїст Артем.

Вихованцям ліцею нацгвардійці провели заняття з мінної безпеки і тактичної медицини і домедичної допомоги. Показали, як правильно зупиняти кровотечу за допомоги турнікетів і бандажів. Родзинкою заходу стали заняття в сучасному мультимедійному тирі. Там ліцеїсти могли спробувати влучити в ціль з лазерних пістолетів, автоматів і гранатометів.

«Сьогодні ми підписали Меморандум з ліцеєм імені Героїв Красного поля про співпрацю. Це дуже важливо саме напередодні 10-ї річниці Національної гвардії України, адже ми маємо передавати свій досвід молодому поколінню захисників. Нашим інструкторам є, чому навчити ліцеїстів. Це передовий досвід, здобутий на навчаннях в країнах НАТО і на болях боїв з російськими агресорами. Вихованці цього закладу – майбутнє українського війська, хтось з них буде вступати у вищі навчальні заклади НГУ, хтось, можливо, стане сержантами або висококваліфікованими солдатами. І нацгвардійці готові допомагати виховувати почуття патріотизму у цих молодих людей», – заявив командир Закарпатського підрозділу Національної гвардії України полковник Сергій Лук’янчиков.

Захід викликав неабиякий інтерес у засобів масової інформації. За відкритим уроком мужності спостерігали журналісти регіональних і національних телеканалів та електронних засобів масової інформації.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Всі новини