160771
09:51 29.032024

Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу

Життя 809

Оскільки відповідно змін до постанови Кабінету Міністрів України №1147 «Про прикордонний режим» затверджено форму дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу, Берегівський міський голова Золтан Бабяк провів нараду з участі старост та начальника прикордонної служби «Астей» Михайла Шуфруна.

Нагадаємо, дозвіл від прикордонників потрібен лише для тих, хто, до прикладу, бажає проводити сільськогосподарські чи інші роботи на полях, у садах, лісах, на річках, що знаходяться поза межами населеного пункту й перебувають під юрисдикцією прикордонної служби. Важливо, що у межах населених пунктів громади, під час пересування дорогами між ними, дозволів не потрібно! Не входять до меж дії постанови паї: Яноші, Балажер, Гать, Мужієво, Кідьош. Однак, мешканець одного старостинського округу має оформити дозвіл, якщо він буде залучений на сезонних роботах на полях у іншому старостаті в межах прикордонної смуги. У першу чергу, я к пояснюють фахівці, введення в дію дозволів спрямоване не на місцевих мешканців, а для контролю над перебуванням сторонніх осіб у прикордонній смузі.

Жителі прикордонних населених пунктів, які мають намір потрапити у прикордонну смугу, отримують дозвіл одноразово й назавжди. Цей документ не потребує постійного носіння із собою, адже дані інспектор може перевірити через електронну базу (при цьому при собі потрібно мати документ, що посвідчує особу).

Шановні мешканці Берегівської територіальної громади, Берегівська міська рада допоможе вам в оформленні дозволів. Відповідно всі старости проінструктовані щодо оформлення документів через збір необхідної інформації та надсилання її пакетом в прикордонний загін. Відтак, ви можете звертатися з цього питання безпосередньо до них, або до профільного заступника міського голови Вінце Степана Степановича. Однак при цьому слід зазначити, що наразі остаточну форму та алгоритм отримання дозволу до кінця не затверджено. Також варто пам’ятати, що до 1 травня інспектори не будуть штрафувати громадян за відсутність документу.

У разі, якщо Ви вирішили оформлювати дозвіл самостійно, то слід пам’ятати, що документ надається на безоплатній основі впродовж 10 робочих днів з дня надходження звернення. Ви маєте змогу особисто звертатися у прикордонний загін як письмово, так і листом на електронну адресу з особистим підписом або накладанням електронного підпису. Документ можна отримати у штабі 27-го прикордонного загону у Мукачеві (для Берегівського, Хустського, Тячівського та Рахівського районів): м. Мукачево, вул. Недецеї, 45. E-mail: mukachevo_zagin@dpsu.gov.ua.

*Дозвіл потрібний лише для відвідування сіро-рожевої території!

Про це інформує Берегівський міський голова Золтан Бабяк.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах