160659
10:31 27.032024

На Закарпатті тривають Всеукраїнські учнівські олімпіади

Життя 732

Закарпаття продовжує приймати фінальні етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. На черзі – змагання з інформаційних технологій.

За звання найкращих в Ужгороді боротимуться близько 90 школярів з 22 областей і м. Києва. Протягом п’яти днів учні 9–11-х класів змагатимуться за першість у складі 24 команд. Найбільше учасників цьогоріч прибуло з Дніпра, Запоріжжя, Львова та Хмельницького. Закарпаття представлять двоє школярів.

Дітей, педагогів та членів журі сьогодні на відкритті олімпіади в ректораті Ужгородського національного університету привітав заступник голови ОВА Олександр Пацкан:

«Щиро радіємо, що є можливість приймати на Закарпатті таку талановиту молодь. Напрямок, який ви обрали, зараз є надважливим не тільки в нашій країні, а й у всьому світі. Без ІТ-фахівців не обходиться жодна галузь. Переконаний, що ви гідно представите свої регіони на цих змаганнях. Пишаємося кожним із вас, бажаємо успіхів і високих досягнень».

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець підкреслила, що для нашого регіону дуже почесно очно приймати фінальний етап змагань після чотирирічного вимушеного онлайн-формату.

За її словами, цього року ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій пройде на базі Ужгородського національного університету.

Учасників фінального етапу змагань також привітали доктор медичних наук, професор, ректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Володимир Смоланка, науковець, підприємець, громадський діяч і політик, доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, академік НАПН України, почесний директор інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України, Президент Малої академії наук, почесний професор УжНУ Станіслав Довгий, керівник центру розвитку талантів компанії, SoftServe по Івано-Франківській і Закарпатській областях Юрій Безгачнюк і консультатнт галузі інформатичної освіти комунальної установи «Центр професійного розвитку “Освітня траєкторія”» Дніпровської міської ради та голова журі Микола Кузічев.

Роботи учасників оцінюватиме кваліфіковане професійне журі. У складі комісії – 26 найкращих професорів, викладачів закладів вищої освіти, вчителів і фахівців провідних ІТ-компаній країни.

Учасники олімпіади з інформатики матимуть можливість не тільки поборотися за першість, а й цікаво та з користю провести час. За ініціативи департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА для них підготували насичену програму – пізнавальні екскурсії історичними пам’ятками Закарпаття, а також знайомство та спілкування з відомими айтівцями.

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах