160369
14:51 21.032024

Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ провів День відкритих дверей

Життя 621

20 березня Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ провів перший у цьому році День відкритих дверей.

Присутніх, які зібралися в актовому залі, привітала директорка навчального закладу Катерина Шовш. Вона детально розповіла про життя коледжу та надала важливу інформацію про навчання.

Коледж був заснований у 2014 році як вищий професійний навчальний заклад, котрий на сьогодні зазнав багато позитивних змін. «Це єдиний на Закарпатті вищий професійний навчальний заклад, студенти якого можуть отримати атестат про загальну середню освіту та опанувати професію, навчаючись угорською мовою», – повідомила директорка. Вона також додала, що коледж не державний, а утримується фондом Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ за сприяння уряду Угорщини.

Навчання в коледжі завдяки підтримці Угорщини безкоштовне, студенти одержують стипендію залежно від результатів навчання. Вона надається всім, хто має мінімальний середній бал 6. Є також можливість проживання в гуртожитку. Навчання триває чотири роки: протягом перших двох із них студенти здобувають середню освіту, а наступних – професійну підготовку. «Це школа, де потрібно вчитися, і ми очікуємо цього від наших вихованців!» – наголосила Катерина Шовш.

Директорка розповіла і про цінності, які прищеплюють у коледжі. Це, зокрема, здоровий спосіб життя, повага та передача традицій і звичаїв.

Відтак голови п’ятьох спеціалізованих комісій представили навчання за певними спеціальностями.

Після цього викладачі та студенти коледжу запросили присутніх долучитися до колективної гри, у рамках якої ознайомили їх з приміщенням навчального закладу, можливостями для студентів, а також організували цікаве інтерактивне заняття.

Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ цієї весни проведе ще один День відкритих дверей. З відповідною інформацією про захід можна буде ознайомитися на сайті навчального закладу.

lexi/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах