159980
17:54 12.032024

Як проходить 78-й сезон у Закарпатському облмуздрамтеатрі

Життя 702

Закарпатський облмуздрамтеатр завершує підготовку до показу 11 прем’єри з 12 запланованих у цьому театральному сезоні. Глядачів усе більше, а нові вистави збирають аншлаги.

Як проходить 78-й театральний сезон у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв, розповіли сьогодні на брифінгу в ОВА.

«Творчий колектив на чолі з художнім керівником має амбітні плани на майбутнє. За останні місяці попри всі виклики й труднощі театр розвивається та заявляє про себе не лише в області, а й в Україні. Все частіше до постановки вистав запрошують найкращих режисерів з усієї країни», – відзначив директор департаменту культури ОВА, заслужений артист України Євген Тищук.

Директор-художній керівник облмуздрамтеатру Рудольф Дзуринець розповів про підготовку та перебіг весняного театрального сезону. Зокрема, на початку цього місяця відбулася прем’єра вистави «Інша» (режисер Тарас Бенюк з Івано-Франківська).

Також він анонсував, що в Міжнародний день театрів, 27 березня, покажуть «8 люблячих жінок» (режисер Віталій Семенцов з Києва), 30 березня – «Сімейну вечерю» (режисер – заслужений артист України Михайло Фіщенко).

«У квітні стартує фестиваль камерного театрального мистецтва „Під цвітом сакури“ на Малій сцені нашого театру. У травні – на головній сцені пройде новий фестиваль „Драма сьогодення“, на який запросили колективи різних театрів України», – зазначив Рудольф Дзуринець.

Також 16 квітня у фоє театру презентують виставу «Алло» (режисерка Маргарита Савенко з Дніпра). У травні відбудеться прем’єра театральної лабораторії «Кольори» (керівниця Клара Берец). Крім того, наприкінці весни планують відкрити сцену просто неба, де актори гратимуть тільки для дітей, вимушених переселенців та військовослужбовців.

Заступниця директора з організації глядача облмуздрамтеатру Юлія Гелетей підкреслила, що в театр люди передусім приходять, щоб розвіятися, перезавантажитися й отримати нові емоції, тому колектив закладу старається для своїх глядачів.

За її словами, театр також проводить акції на підтримку наших захисників. Зокрема, за співпраці з громадською організацією «Крила янголів» перед входом до глядацької зали встановили скриньку для збору коштів на потреби ЗСУ.

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини