159966
16:57 12.032024

У Берегові з нагоди Міжнародного дня жінок відбувся круглий стіл

Життя 570

Берегівська філія Навчального центру «Матіас Корвінус колегіум» (МСС) до Міжнародного дня жінок організувала круглий стіл на тему «Повсякденне мистецтво». Гостями заходу стали заступниця міністра з питань енергетики Угорщини Жофія Конц та народна депутатка, ексочільниця Молодіжної організації «Фіделітас» Боґларка Іллєш, які говорили про баланс між кар’єрою та гармонійним сімейним життям, а також про те, як жінці бути успішною і в кар’єрі, і в сімейному житті.

Очільниця Берегівської філії Навчального центру МСС Беата Неймет Добша, яка організувала зустріч, повідомила: «Захід ми назвали «Повсякденне мистецтво». З нагоди Міжнародного дня жінок наше запрошення прийняли дві надзвичайні жінки, які, окрім кар’єри, живуть повсякденним життям матері та дружини. Зважаючи на дуже напружену роботу, їм доводиться ретельно планувати свій день, розклад. Саме тому вибір припав на них. За успішною сім’єю стоїть не лише мама, а й надійний партнер, який робить свій внесок в організацію побуту. Розбираючи ці теми, ми змогли пізнати чимало корисних методів».

Депутатка угорського парламенту Боґларка Іллєш на Закарпатті не вперше. Каже, що завжди залюбки повертається в наш край. «Кожен, хто в нинішніх умовах залишається на Закарпатті, обирає життя на батьківщині, – уже сам по собі цінність. Усі зусилля та робота як в інтелектуальному, так і фізичному сенсі, котрі тут відбуваються, є значними. Адже закарпатські угорці культурно й духовно створюють додаткову цінність, яка є незамінною. Я приїхала з відчуттям, що знову можу зустрітися з тими, хто не тільки живе в складних обставинах, але й багато в чому надає сили іншим угорцям», – наголосила гостя. «Узгодити кар’єру та сімейне життя можна, якщо поруч партнер і родина, які підтримують вас. Ми можемо досягати результатів та успіху лише в команді», – вважає Боґларка Іллєш.

Заступниця міністра Жофія Конц перед обговоренням за круглим столом відвідала низку навчальних закладів на Закарпатті, куди доставила гуманітарну допомогу. «Сьогоднішній день був надзвичайно насиченим. Я побувала в Ужгородському ліцеї ім. Габора Дойко, відвідала центр для переселенців у селищі Середнє, затим ліцей ім. святого Іштвана в Мукачеві та дошкільний навчальний заклад у Берегові», – повідомила гостя.

«У нинішній нелегкій ситуації перед закарпатськими жінками постало ще більше завдань. Сподіваюся, наша зустріч за круглим столом, наша розмова ще раз підтвердили, що жінки здатні знаходити добро й попри ці труднощі та є готовими до відновлення», – підкреслила Жофія Конц.

ev/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах