159597
18:01 3.032024

У Берегові вручили дипломи магістрам Закарпатського угорського інституту 

Життя 2262

Першого березня 17 магістрам Закарпатського угорського інституту ім.Ференца Ракоці ІІ вручили дипломи після успішного складання випускних іспитів та акредитації. У рамках цього студенти, які здобули Освітньо-педагогічні спеціальності та спеціальність «Облік і оподаткування» з перехресним семестром, могли отримати дипломи про вищу освіту.

Урочиста церемонія відбулася в Палаці культури Перені в Берегові.

– Сьогодні очікується, що сучасні університети та коледжі будуть охоронцями традицій, плекателями та творцями благородних традицій, і водночас лідирують у інноваціях, модернізації та застосуванні сучасних технологій, – підкреслив Степан Черничко, ректор вишу. – Незважаючи на все, ми намагаємося відповідати вимогам часу. Навіть у важкі роки, що вже позаду, нам вдалося зберегти більшість колективу коледжу, забезпечити функціонування закладу. Ми змогли удосконалитися в багатьох аспектах, і навіть започаткували нові навчальні курси. Студенти вперше закінчили ці два курси, і ми вперше вручили дипломи, – з гордістю сказав пан ректор.

Йожеф Бачкаі, генеральний консул Угорщини в Ужгороді, подякував усім, хто залишився на батьківщині з початку війни, навчає, навчається та будує майбутнє.

– Громадські свята трохи нагадують сімейні свята, коли в гарній будівлі ми намагаємося відкинути численні проблеми та негаразди нашого повсякденного життя, а більше зосередитися на об’єднуючих моментах, спільних успіхах і досягненнях. Сьогоднішня церемонія вручення дипломів є символічною, адже коли світ насичений глобальними викликами та напругою, вона свідчить про те, що залишатися на батьківщині в сучасному світі стало набагато важливішою цінністю, ніж це було в попередні десятиліття, – зауважив дипломат. Він побажав випускникам подальших успіхів у житті, щоб вони могли застосувати здобуті знання і завжди можуть розраховувати на підтримку Угорщини.

Від імені випускників подяку висловила студентка факультету «Педагогічні науки» Олександра Давид. Текст клятви зачитала Ноемі Маркуш, аспірантка «Облік і оподаткування».

Дипломи вручили Степан Черничко та Ілдика Орос.

У своїй вітальній промові президентка ЗУІ процитувала Євангеліє від Матея: «…для Бога все можливо».

«Все можливо, якщо ми також віримо, що те, що ми розпочали, має сенс і силу, — сказала вона. – До сьогоднішнього дня і події ми дійшли з Божою поміччю. Я переконана, що тим, хто вірить у те, що щось можливо, хто не лише створює перспективні, оптимістичні образи, а й заохочує до цього інших, вдається пройти вперед. Бажаю випускникам зберегти віру в Бога і нехай усе задумане вдасться втілити у життя”, – такими побажаннями закінчила свою промову пані Ілдика.

Наприкінці заходу представники історичних церков просили Боже благословення на життя і діяльність присутніх.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах