159331
11:47 24.022024

Обласна влада сприятиме благодійникам в реалізації проєктів для ВПО

Життя 1215

Зведення модульних будинків для внутрішньо-переміщених осіб у Нересниці, що на Тячівщині – на завершальному етапі. Відремонтовані приміщення також в гуртожитку УжНУ, Академії культури та мистецтва та двоповерхова будівля у Великому Бичкові в Рахівському районі. Найближчим часом туди можна буде заселити 20 людей, які втратили свої домівки на сході країни та вкрай потребують нового житла. 33 модульні будинки здані в експлуатацію в Сваляві, Мукачеві та Середньому.

🤝 Ці та низку інших проєктів реалізовує в Закарпатті одна з найбільших міжнародних благодійних організацій у світі «Карітас», – розповіли під час зустрічі з головою Закарпатської обласної ради Сарай Романом та заступником Василем Дем’янчуком регіональний менеджер «Карітас» в Україні Євжен Дівіш та керівник Західного офісу фонду «Карітас» Чеська Республіка в Україні Наталія Мацькова🇺🇦🇨🇿.

👉 У планах благодійників реконструювати одну з будівель Берегівського професійного ліцею сфери послуг. У 4-поверховому приміщенні, загальною площею 1500 кв.м., можна буде розмістити понад 200 переселенців. Там же планується створення ком’юніті-центру, де працюватимуть різні громадські організації. До ремонтних робіт залучатимуть вимушено-переміщених осіб, яким «Карітас» оплачуватиме заробітну плату. Також для переселенців організують курси профорієнтації.

✍️ Окремо благодійники акцентували увагу на впровадженні в територіальних громадах Ужгородського та Мукачівського районів Програми відновлення та розвитку. ОТГ подаватимуть заявки в 7 напрямках. Серед пріоритетів – еко-проєкти.

👉 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай пообіцяв максимальну підтримку влади в усіх починаннях благодійників. «Обласна влада зацікавлена в успішній реалізації усіх проєктів – особливо, що стосується ВПО. На Закарпатті діє багато релокованих підпріємств, чимало переселенців дійсно потребують покращення житлових умов. Тому ми готові долучитися до вирішення усіх проблемних питань».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах