158772
08:32 10.022024

У пунктах пропуску «Ужгород» та «Лужанка» тимчасово зміниться організація руху 

Життя 4615

У зв’язку з модернізацією службових приміщень в пунктах пропуску «Ужгород» та «Лужанка» тимчасово зміниться організація руху й оформлення легкових транспортних засобів. Про це нині під час брифінгу в Закарпатській ОВА повідомила начальниця відділу організації прикордонного контролю штабу Чопського прикордонного загону Ганна Воробець.

– Було прийнято рішення на рівні митниці та прикордонного загону перенести оформлення легкових транспортних засобів на вантажний напрям. Для цього будуть виділені окремі смуги руху для здійснення прикордонного контролю легкових транспортних засобів на виїзд з України та на в’їзд в Україну. Також ми повідомимо вас, щодо точної дати початку цих робіт. Представники Нацполіції допоможуть спрямовувати легкові авто на вантажний напрямок на виїзд з України, також будуть встановлені додаткові знаки. Що стосується в’їзду, то прикордонні наряди будуть направляти транспортні засоби на відповідну смугу руху. Така реконструкція триватиме приблизно до двох тижнів, – розповіла Ганна Воробець.

Зі свого боку начальник відділу організації прикордонного контролю Мукачівського прикордонного загону Ігор Сірий зазначив, що у межах міжнародного проєкту USAID «Економічна підтримка України», у пункті пропуску «Лужанка» планують замінити модульний будиночок митного та прикордонного контролю.

– За попередньою інформацією, роботи розпочнуться 12 лютого. Заходи, можливо, частково вплинуть на технічні процеси в пункті пропуску. Залежно від робіт будуть тимчасово перекривати в’їзний або виїзний напрямки відповідно. Тому в’їзд або виїзд транспортних засобів, а також рух пішоходів буде здійснюватися реверсно. За розрахунками та прогнозами встановлення модульних будиночків не мало б суттєво вплинути на пропускну спроможність, – зауважив Ігор Сірий.

Варто зазначити, що у пункті пропуску «Ужгород» планують змонтувати п’ять модульних будиночків, роботи триватимуть орієнтовно два тижні. Це дозволить створити більш комфортні умови для прикордонних та митних нарядів та облаштувати додаткові робочі місця.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах