158765
16:34 9.022024

На базі комунального закладу Закарпатської обласної ради запрацював «острівець безпеки»

Життя 904

«Пункт незламності» облаштовано на базі «Мукачівського професійного аграрного ліцею імені М. Данканича». У ньому, в разі тривалого відключення світла через обстріли росіян, люди зможуть підзарядити мобільні пристрої, зігрітись та випити гарячі напої. За словами директора цього комунального навчального закладу Василя Ковбаска, в «острівці безпеки» є можливість розмістити понад 50 осіб.

«Пункт незламності» освітлюється дизельним генератором. Опалюється приміщення за допомогою пічки-буржуйки. Тут передбачені можливість підзарядки мобільних пристроїв, підігріву води. У наявності – лампи для освітлення, ліхтарі, подовжувачі, аптечка, медичні маски, антисептики для рук, вологі серветки, , тощо.

Також омебльовано місця для харчування та відпочинку дорослих та дітей. На необхідну кількість відвідувачів підготовлені комплекти постільної білизни та теплі пледи. У запасі – гарячі напої, їжа швидкого приготування, смаколики, вода.

Під час презентації «Пункту незламності», керуюча справами Закарпатської обласної ради Мирослава Ливч подякувала керівнику закладу за добру справу, адже такі «острівці безпеки» – це місце, де у випадку надзвичайної ситуації можна отримати допомогу та підтримку інших.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах