157823
16:24 16.012024

Мукачівський ІРЦ підвів підсумки роботи за рік

Життя 764

Мукачівський інклюзивно-ресурсний центр торік надав широкий спектр послуг дітям з особливими освітніми потребами та їхнім батькам.

За рік фахівці ІРЦ провели 208 комплексних оцінок розвитку дитини, 1850 консультацій та 2180 корекційно-розвиткових занять. Центр також узяв участь у 108 засіданнях. На утримання центру з міського бюджету виділено понад 2,6 мільйонів гривень.

З Чинадіївською територіальною громадою укладено договір про надання послуг ІРЦ. Фахівці центру проводять комплексні оцінки розвитку дитини, консультують батьків та надають методичний супровід інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Сучасний простір для розвитку дітей, які потребують особливих умов навчання був створений у 2020 році за підтримки місцевої влади. Для проведення консультацій та корекційний занять коштом місцевого бюджету було придбано сучасне обладнання, тренажери, приладдя для розвитку моторики, тактильних відчуттів, нові меблі, в приміщеннях проведено капітальний ремонт.

Центр опікується дітьми від 2 до 18 років з розладами аутистичного спектру, синдромом Дауна, вадами фізичного розвитку, когнітивною недостатністю, порушенням мовлення, дефіцитом уваги та гіперактивністю.

З початку війни надає психологічну допомогу дітям та батькам, які постраждали від бойових дій.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах