157656
09:51 10.012024

На Закарпатті впроваджуватимуть проєкт USAID «REACH 95: Доступність якісних послуг з ВІЛ в закладах охорони здоров’я України»

Життя 992

Учора перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький зустрівся з представниками дирекції проєкту та Центру громадського здоров’я, які спільно втілюють ініціативу.

За його словами, зараз триває підготовка до старту кампанії, що запланований на квітень 2024 року. На цьому етапі за участю департаменту охорони здоров’я ОВА обирають медичні заклади області, де впроваджуватимуть проєкт, та регіональних координаторів.

Загалом до проєкту можуть долучитися від 10 до 15 осередків, а медичний персонал, який працюватиме за цим напрямком, пройде необхідне навчання.

Головна мета ініціативи – покращити доступ до високоякісних послуг протидії ВІЛ-інфекції, зокрема завдяки тестуванню, профілактиці та підтримці пацієнтів на шляху лікування.

«Тому у межах проєкту фахівці співпрацюватимуть із закладами первинної, вторинної та третинної ланки, а кожен охочий чи особи з ризиками ВІЛ можуть пройти тестування чи самотестування, отримати консультацію спеціалістів. Завдяки ініціативі буде змога ефективніше виявляти випадки захворюваності, особливо серед старших груп населення та осіб, які в зоні ризику інфікування», – зауважив Мирослав Білецький.

Проєкт триватиме до 2028 року, але вже на цьому етапі є розуміння, що його можуть продовжити до 2030, щоб покращити та закріпити результати.

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах