156928
14:30 20.122023

Угорська рада людської гідності зібрала подарункові набори для закарпатської молоді

Життя 964

Напередодні Різдва, як і перед Великоднем, Угорська рада людської гідності зібрала подарункові набори для закарпатської молоді. 19 грудня в Будапешті подарунки передали голові Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) Василю Брензовичу.

Очільник Ради Золтан Ломніци, старший на заході, повідомив, що організація з моменту створення допомагає угорським громадам Карпатського басейну, а цього разу було вирішено підтримати молодь з огляду на труднощі воєнного періоду. За його словами, окрім державної допомоги, у цей час дуже важлива підтримка громадськості. «На долю закарпатської угорської громади випали важкі випробування. Її життя ускладнюють не тільки мобілізація, економічні труднощі та державні положення, що впливають на становище національних меншин, але й внутрішня міграція і те, що багато хто був змушений покинути батьківщину», – зазначив голова організації.

Василь Брензович висловив вдячність за допомогу Угорській раді людської гідності. «На жаль, війна ще не закінчилась і спричиняє надзвичайні труднощі, але позитивним є те, що попри все це на Закарпатті не було закрито жодної школи, продовжують діяти Берегівський сиротинець та Великодоброньський дитячий будинок милосердя», – зазначив він. За його словами, наразі, у передріздвяний період, надзвичайно важливо, щоб люди відчували солідарність. Велике значення мають не лише предмети, але й розуміння того, що із закарпатською молоддю солідарні як угорська держава, так і громадські організації. «Хочу подякувати за це від імені закарпатської угорської громади», – сказав Василь Брензович.

«Підтримка закордонних угорців, особливо тих, хто потребує допомоги, – обов’язок кожного угорця», – зазначив директор Угорської ради людської гідності Міклош Сунаї.

Зібрані подарункові набори отримають студенти Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та вихованці Великодоброньського дитячого будинку милосердя «Добрий самаритянин».

(ZsT/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини