156862
11:57 19.122023

У Перечині експонується виставка народних умільців «Миколай знайшов таланти»

Життя 2963

У краєзнавчому музеї Перечина експонується виставка народних майстрів декоративно-ужиткового та художньо-естетичного мистецтва «Миколай знайшов таланти».

У листопаді працівники музею подали оголошення в соцмережах про акцію «Алло, Миколай шукає таланти». І святий їх знайшов, адже Перечинська територіальна громада багата на таланти. Радує, що долучилися і внутрішньо переміщені особи, – розповіла кореспонденту «Карпатського об’єктива» спеціаліст закладу Наталія Сенченко.

Представлено близько сто робіт сімох народних умільців: Лариси Ганчак (картини маслом), Василя Бочковського (гончарство), Мар’яни Беци (лялька-мотанка, народна іграшка, лялька Тільда), Світлани Левицької (декупаж), Олени Карпенко (епоксидна смола, ВПО з м.Суми), Аліни Тараненко (аксесуари з намистин), Наталії Сенченко (в’язані новорічні прикраси).

Працівниця КЗ «Краєзнавчий музей Перечина» готувалася до виставки місяць. Протягом цього часу вона зв’язала гачком з півтора десятка різдвяних дзвіночків. Дзвіночки патріотичні – жовті і сині, як стяг України. Один в’язала щонайменше чотири години.

– На майстер-класах виготовляли з дітками янголів-охоронців, яких потім передавали нашим захисникам на фронт. З директоркою закладу вирішили продовжити цю тему. Виготовили таких патріотичних ангеликів як прикрасу для ялинки, – додала.

Наталія Григорівна зауважила, що спочатку планувалося, що в дворику музею буде встановлена міська новорічна ялинка і її треба буде прибрати, але потім керівництво міста вирішило прикрасили символ зимових свят на корені у центрі Перечина.

– Ми хотіли мати свою. Оксана Михайлівна (директорка) принесла з дому штучну ялинку, і ми прикрасили її ручними виробами: янголами та різдвяними дзвіночками, – розказує і показує пані Наталія патріотичну ялинку музею. Дуже гарна. – Створили і фотозону: прикрасили вхід музею, щоб відвідувачі відчували дух Різдва, мали новорічний настрій, могли зробити фото на добру згадку.

Серед відвідувачів жителі міста та гості, переселенці, школярі. Вони з цікавістю розглядають вироби, полотна, на яких буйно цвітуть квіти, беруть контактні телефони майстрів, щоб придбати у них виріб для себе та для подарунків рідним.

– Приходили троє людей з Дніпра. Вони були у захваті від робіт. Записали собі контактні телефони художниць. Казали, що дуже хочуть придбати, – додала моя співрозмовниця.

Виставка буде діяти до 8 січня 2024 року. Завітавши до музею, ви підтримаєте народних умільців та пізнавально і корисно проведете час.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді відбудеться благодійний захід на підтримку ЗСУ
18:25
Житель Рахова, судимий за крадіжку та розбій, тепер відповідатиме перед судом і за торгівлю наркотиками
18:07
Закарпатські поліцейські зафіксували 37 водіїв, які розмовляли по телефону за кермом
17:52
Мукачівські школярі відправлять 11 дронів на ЗСУ
17:41
$8000 за можливість незаконно потрапити до Румунії – підозрюваному переправнику з Мукачева обрали запобіжний захід
17:40
Жіноча команда «Минаю» здолала потужних суперниць
17:28
Майже 200 витоків газу в 10 будинках виявили газовики під час проведення технічного обслуговування
17:11
У Мукачеві завершилася «Спортивна Шкільна ліга» з футболу серед юнаків
14:58
Закарпатська митниця: найчастіше порушення митних правил фіксуються через недекларування товарів громадянами
14:33
Нацгвардійці Закарпатті відзначили день пам'яті і перемоги над нацизмом
14:16
Всі новини