156309
14:11 6.122023

У Хусті діти з особливими потребами ярмаркували

Життя 1715

Щороку до Міжнародного дня інвалідів вихованці та вчителі Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради проводять благодійний ярмарок.

До події ретельно готують ся, малеча разом із батьками та педагогічним колективом навчального закладу виготовляє своїми руками різні цікаві вироби та випікає смаколики.

Цьогоріч ярмарок пройшов 5 грудня, напередодні Дня святого Миколая.

«Наша мета – як привернути увагу громадськості до людей із особливими потребами, так і зробити добру справу, – розповіла «Карпатському об’єктиву» директорка школи Жанна Микитюк. – Усі дуже старалися і діти презентували справді гарні вироби. Подія проводиться вже декілька років поспіль. Наразі ярмарок відбувся ще й у День волонтера, що теж символічно, адже кожен учень мав можливість відчути себе ще й добродійником, причетним до гідних вчинків. Збирали ми кошти на потреби військових. На заході школа представила різноманітні ялинкові прикраси, тістечка, цукерки та іграшки, зроблені маленькими дитячими ручками».

Проходив ярмарок прямо перед навчальним закладом, на вулиці Івана Франка. Це місце, як для Хуста, доволі людне. Тож діти зупиняли перехожих, пропонуючи їм придбати щось корисне для себе.

«Роботи дійсно дуже гарні. Але головне, що кожна з них зроблена з особливою любов’ю, – запевнила хустянка Оксана Бонь. Жінка купила у діток капелюшок для голок. – Ціни на таку красу виставлено дуже демократичні. Просто гріх було щось не придбати. Мою увагу привернули ще ляльки з тканини, в’язані дзвіночки на ялинку, а також ажурні вишукані кульки з ниток».

Самі ж учні, а в учбовій установі навчаються переважно дітки з вадами слуху, щиро раділи, коли їхні вироби нахвалювали покупці.

«Ми з мамою випікали різні смаколики. Приємно, що людям вони подобаються», – зізналася школярка Даринка.

«Неймовірно смачна домашня випічка. Ще й упаковки з наліпками. Купила й собі, і однокласникам. Асортимент широкий, поласувати є чим», – радісно заявила Марічка, учениця іншої школи, яка завітала під час перерви на ярмарок, аби підтримати друзів.

Загалом ярмарок виявився справді колоритним та вартим уваги. Хочеться подякувати організаторам за яскраву та корисну подію.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини