155756
12:03 24.112023

У Берегові відбулася прем’єра угорського фільму «Останній із нас у Дебрецені»

Життя 2686

22 листопада в Закарпатському угорському інституті ім.Ференца Ракоці ІІ відбувся особливий захід – прем’єра угорського фільму режисера Йожефа Поліка. Глядачі мали змогу переглянути кінострічку «Balcsillag» під назвою «Останній із нас у Дебрецені».

Присутніх привітала керівник культурного центру імені Фодо Шандора Крістіна Молнар, яка побажала всім гарно провести час.

Фільм Йожефа Поліка «Balcsillag» дебютував цьогоріч. Події відбуваються у відрізаному від усього місті, де життя зупинилося.

Постапокаліптичний трилер, який веде глядачів у світ, в місто, де на вулицях лежать тіла мертвих, магазини пограбовані, скрізь патрулюють військові. Майже всі втекли з населеного пункту, залишилися одиниці. Головний герой фільму – молодий хлопець, на чию матір напала таємнича хвороба, від якої немає ліків. Батько, який ніби помер багато років тому, одного дня повертається, і це змінює все.

Основний меседж фільму – про випробувальну силу наполегливості у доброму, переробку втрат і глибину втрати невинності. Зйомки фільму проходили в Дебрецені та його околицях у 2020-2021 роках, під час епідемії, коли вулиці великих міст були безлюдні, а магазини опустошені. Так глядачі зможуть провести паралель між реальним життям та фільмом.

Після показу відбулася зустріч із глядачами, де вони мали змогу поспілкуватися з режисером фільму Йожефом Поліком та акторками Агнеш Сьорегі та Дьєрдьі Санто. Грунтуючись на їхні історії, присутні змогли отримати глибше розуміння закулісних таємниць створення кінострічки.

Розмову модерувала Агнеса Кулін, викладачка ЗУІ, президентка Товариства ім. Імре Ревеса.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах