155393
10:09 16.112023

Урок мужності пройшов у Закарпатському фаховому коледжі мистецтв

Життя 858

Будову автомата, спорядження, основи тактичної медицини, стрільбу з автомата та пістолета в лазерному тирі відпрацювали нацгвардійці Закарпаття з учнями місцевого фахового коледжу мистецтв. Інструктори показали і розповіли дітям, для чого і як найефективніше використовується зброя, чому її обов’язково треба чистити та дали спробувати самостійно це зробити.

«Це навчальний автомат. Він не бойовий і ніколи не зможе вистрілити. Тому ніякої небезпеки не несе. Однак на цьому екземплярі як раз і відпрацьовуються первинні навички поводження зі зброєю. Також ми показали різні види спорядження: шоломи, бронежилети. Я дещо здивований тим, що найбільшу зацікавленість серед учнів коледжу мистецтв, до зброї і спорядження виявили дівчата. Можливо, вони бачать у цьому теж щось від мистецтва, можливо, їх зацікавив контраст між чимось високим – музикою і скульптурою, і чимось земним і важким – війною і захистом Батьківщини. У будь-якому разі, мені було легко їм пояснювати все, а вони, мені здається, швидко все запам’ятали», – поділився думками нацгвардієць Віктор.

Окрім зброї і засобів особистого захисту дітям продемонстрували і розповіли про основи тактичної медицини. На полі бою, під обстрілом, надважливо знати і вміти надати собі першу домедичну допомогу. Ці навички можуть знадобитись і в мирному житті у будь-який момент. Тому вихованців коледжу навчили користуватись турнікетами та бандажами.

«Все це дуже цікаво і незвично. У мене є знайомі, які зараз служать в армії, тому я прийшла на це заняття. Хотілося якось відчути і бути дотичною до теми оборони країни. Мені сподобалось. Особливо корисним для мене був саме тренінг з домедичної підготовки. Адже вміння швидко та правильно зупинити кровотечу можуть знадобитись будь-де. Ну і стрільби в лазерному тирі теж були цікаві», – розповіла учениця коледжу Надя.

Заключним етапом заняття стала стрільба в мультимедійному тирі. Дітям дали показали, як працює лазерна зброя, і вони практикувались на інтерактивному мішеневому полі вражати цілі. Це заняття стало не першим, яке провели нацгвардійці для дітей Закарпаття. Подібні заходи у закладах освіти відбуваються регулярно.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Зміни цін на продукти харчування на споживчому ринку області
09:01
МЗС пояснило, як чоловіки за кордоном отримуватимуть консульські послуги після 18 травня
08:30
На Рахівщині спалахнула пожежа на приватному обійсті
17:12
Підписано закон про збільшення штрафів за порушення військового обліку
16:45
Всі новини