155120
09:35 10.112023

У Закарпатському музеї відкрили артдіалог театру «Всесвіт у долонях»

Життя 1004

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрили культурно-мистецький захід-міжнародний артдіалог візуально-пластичних форм театру «Всесвіт у долонях». Також на відвідувачів чекала виставка театральної ляльки, декорацій та костюмів.

Розпочали дійство вшануванням памʼяті захисників та захисниць, які віддали життя за Україну. Далі актори Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» показали театрально-пластичну композицію.

З вітальним словом виступили директор департаменту культури Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук, директор-художній керівник «Бавки» Мирослав Петій, директор Закарпатський музей народної архітектури та побуту, доктор історичних наук Василь Коцан, завідувачка кафедри мистецьких дисциплін Академії культури і мистецтв, кандидатка педагогічних наук, доцентка Олена Кравчук та голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин.

У програмі «Всесвіт у долонях» літературно-хореографічний перфоманс студентів кафедри мистецьких дисциплін Академії культури і мистецтв, семінари, пластична вистава-перфоманс студентів кафедри мистецтва театру ляльок Київського Національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого, вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Останнє Туреня» та урочисте закриття.

У зв’язку з триденною жалобою за загиблими Героями 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади дати заходу перенесли. Про час проведення інших подій дійства буде оголошено додатково.

Про це повідомляє Департамент культури Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах