154999
09:00 7.112023

Закарпатська ОВА та німецькі благодійники підписали Меморандум про співпрацю

Життя 925

На Закарпатті понад півтора року працює німецька організація Hoffnungszeichen | Sign of Hope. Вона надає гуманітарну, психосоціальну допомогу вимушеним переселенцям та долучається до організації відпочинку дітей з прифронтових регіонів країни.

Учора Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОВА і директорка місії Hoffnungszeichen | Sign of Hope e.V. в Україні Вероніка Філіпек закріпили співпрацю, підписавши відповідний Меморандум.

Йдеться про продовження започаткованих проєктів з оздоровлення дітей, надання психосоціальної підтримки, а також про розширення грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Петро Добромільський привітав готовність партнерів посилити співпрацю та наголосив на важливості й пріоритетності обраних напрямків: «Ми цінуємо допомогу команди організації. Особливо важливо, що разом нам вдається охоплювати належною підтримкою вразливі категорії громадян, які знайшли прихисток на Закарпатті. Попереду – холодна пора року, тож зараз нам вкрай необхідно подбати про забезпечення базових потреб ВПО».

Своєю чергою Вероніка Філіпек зазначила, що їхня організація зосереджує увагу насамперед на підтримці найбільш вразливих категорій: дітей та людей старшого віку. Влітку на Закарпатті організували денні табори для 120 маленьких українців з прифронтових регіонів, а також надали тримісячну грошову допомогу в розмірі 70 євро на одну людину 1433 переселенцям з-поміж вразливих категорій 🫶

У межах нині підписаного Меморандуму розмір багаторазових виплат для вимушених переселенців – людей старшого віку і тих, хто має хронічні захворювання або інвалідність, – з листопада зросте до 90 євро на одну особу. Загалом такою підтримкою протягом наступних п’яти місяців планують охопити понад сімсот ВПО в нашому регіоні.

Німецька християнська організація Hoffnungszeichen | Sign of Hope e.V. уже понад 40 років у різних країнах світу допомагає людям, які опинилися в скрутному становищі та потребують підтримки. Команда волонтерів і благодійників надає невідкладну гуманітарну, психосоціальну й правову допомогу та сприяє сталому розвитку. З 2014 року організація здійснює свою місію в Україні.

Про це інформує Закарпатська ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах