154398
09:17 26.102023

На Закарпатті відбулися заходи до Дня боротьби з поліомієлітом

Життя 1242

Учора в Закарпатській області тривали заходи присвячені Всесвітньому Дню боротьби з поліомієлітом, за участі працівників ДУ «Закарпатський ОЦКПХ МОЗ».

Фахівцями Воловецького лабораторного відділення проведено робочу нараду з сімейними лікарями ЦПМСД з питань своєчасного виявлення дітей з ГВП, проаналізовано стан вакцинації дитячого населення проти поліомієліту, проведено бесіди та роздані буклети батькам, які відмовляються від щеплень. Наголошено, що єдиним порятунком від захворювання поліомієлітом є вакцинація. Також, підготовлено статтю для населення по профілактиці поліомієліту. Проведено бесіди у Воловецькій та Нижньоворітській ТГ з батьками багатодітних сімей про необхідність своєчасного проведення щеплень.

Епідеміологи Виноградівської філії провели зустрічі з медиками ЗОШ смт Королево, КУ “Виноградівський дитячий будинок інтернат ОДА” з питань охоплення щепленнями проти поліомієліту, відвідали кабінет щеплень амбулаторії № 1 Виноградівського ЦПМСД, де провели бесіди з батьками про важливість вакцинації.

Завідувач відділення, лікар-епідеміолог Мукачівської філії Раковці Павло Павлович підготував статтю для місцевих ЗМІ “24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом” і провів моніторинговий візит у неврологічне відділення КНП “Обласна дитяча лікарня”, де провів заняття із медичними працівниками з питань ранньої діагностики та профілактики поліомієліту.

Завідувач Чопського лабораторного відділення лікар-епідеміолог Байда Галина Марківна відвідала ЦПМСД Холмківської сільради та АЗПСМ с.Розівка, де спільно з медичними працівниками обговорили стан виконання плану профілактичних щеплень, у т.ч. проти поліомієліту, бар’єри до вакцинації та необхідність покращення роз’яснювальної роботи із батьками.

Фахівці Берегівської філії провели зустрічі з медичними працівниками Берегівського ЦПМСД, на яких проаналізували стан охоплення щепленнями дитячого населення проти поліомієліту та окреслили шляхи покращення даної роботи. Також провели бесіди з батьками про важливість щеплень проти поліомієліту та роздали інформаційні матеріали.

Працівники Тячівської філії відвідали ліцей № 2 м. Тячів, де провели бесіди із учнями навчального закладу щодо факторів ризику поліомієліту, важливості проведення щеплень, розповіли про симптоми даного захворювання та його наслідки. Також відвідали АЗМСМ Тячівського ЦПМСД, де з медичними працівниками обговорили показники імунізації проти поліомієліту та шляхи покращення інформованості населення про небезпеку цього захворювання і необхідність вакцинації.

Фахівці Міжгірського лабораторного відділення відвідали Міжгірський ЦПМСД, де разом з медичними працівниками обговорили шляхи покрашення показників вакцинації від поліомієліту, а також наголосили відвідувачам про важливість проведення щеплень.

Пам’ятайте, поліомієліт невиліковний і його можна тільки попередити. Вакцинація проти поліомієліту є єдиним ефективним засобом попередження захворювання на дану важку хворобу. Вакцинуйтеся та будьте здорові!

Про це інформує Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах