154305
13:08 24.102023

Спілка закарпатських угорських багатодітних родин із нагоди національного свята організувала творчий конкурс

Життя 1520

Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала черговий творчий конкурс, цього разу з нагоди річниці Угорської революції 1956 року під назвою «Національне свято 23 жовтня». Відзначення переможців відбулося у Берегові в Будинку для паломників ім. Ференца Пастора.

Свої роботи на конкурс подало близько 50 дітей з родин – членів організації.

Раніше такі заходи проводили на базі офісу Спілки закарпатських угорських багатодітних родин, але з огляду на велику кількість учасників нинішнє нагородження довелося перемістити в ширший простір.

Після виконання національної молитви угорців присутніх привітав єпископський вікарій Мукачівської дієцезії римо-католицької церкви, настоятель Берегівської парафії Янош Молнар. «Нині не просто національне свято, а день, який закарбований у серцях усіх угорців», – наголосив священник. Відтак він попросив Божого благословення для організаторів та учасників заходу, закарпатських багатодітних родин.

«Події, які відбулися в жовтні 1956 року, виражають незгасне прагнення угорців до свободи і свідчать про те, що угорський народ не терпить гноблення. Тому вкрай важливо пам’ятати про всі ці події. І творчий конкурс спілки – чудова можливість для цього», – наголосив під час виступу консул Угорщини в Берегові Іштван Буцко.

«Дуже важливо, щоби молоде покоління знало про ті недалекі з історичної точки зору події, адже наше завдання – навчити дітей поважати та цінувати наших предків, які боролися за краще майбутнє угорського народу, за свободу і демократію», – додав консул.

«Нині відзначаємо національне свято. Для нас це не вихідний, проте ми відчуваємо, що це важливий день, важлива історична подія в житті угорців, а закарпатські угорці завжди були частиною нації», – зазначив голова Спілки закарпатських угорських багатодітних родин Йосип Торпоі.

Він подякував усім, хто долучився до творчого конкурсу, переможцям, а також організаторам і членам журі.

Після церемонії нагородження на присутніх чекали подальші розваги. Для дітей організували різноманітні майстеркласи з рукоділля, щоби вони мали змістовне дозвілля на увесь день. Малеча виготовляла соняшники з паперу, воскові свічки, прапорці.

З роботами, які були подані на творчий конкурс, можна ознайомитися на сторінці Спілки закарпатських угорських багатодітних родин в соцмережі  Facebook.

(K. K./Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах