154007
18:05 17.102023

Відбувся національно-патріотичний табір «Закарпатський вовкулака»

Життя 1071

Департамент освіти і науки, молоді та спорту спільно з громадською організацією «Спілка ініціативної молоді Закарпаття» (керівник Гавриль І.Ю.) до Дня створення УПА у форматі вишколу провели національно-патріотичний табір “Закарпатський вовкулака” у Колочавській громаді. Участь у ньому взяли близько 70 осіб. До заходу також долучилися понад 20 військових ЗСУ та учасників бойових дій, які ділилися своїм досвідом військової служби з молодшим поколінням.

Програмою вишколу було передбачено навчання зі спортивної, військової, медичної та туристичної підготовки, а також розвиток творчих здібностей та налагодження комунікації між молоддю громад Закарпаття.

Учасники відвідали музей “Старе село”, де ознайомилися з історією села Колочави та вшанували воїнів УПА біля пам’ятника Роману Шухевичу, який був одним із військових керівників збройних формувань Карпатської Січі під час проголошення Карпатської України.

Увечері першого дня біля ватри у затишній атмосфері за участі бандуристки Гороховської Лізи молодь мала змогу послухати класичні та сучасні музичні твори. Ліза також поділилася власною життєвою історією: переховування з маленькою дитиною під час окупації рідного Херсону, переїзд до Колочави та служіння в ЗСУ її чоловіка. Опісля учасники переглянули фільм про УПА “Залізна Сотня”.

Другий день розпочався з руханки та шикування, на якому табір долучився до Всеукраїнської хвилини мовчання. Цікавою і натхненною була екскурсія на озеро Синевир, лінію Арпада, до реабілітаційного центру бурих ведмедів, Долини вовків.

У другій половині дня відбулося вшанування всіх борців за волю України та відзначення Дня створення УПА. Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Марусинець Мар’яна Михайлівна привітала та відзначила найактивнішу молодь національно-патріотичного вишколу, мотиваційними настановами підбадьорила учасників.

Третій день провели на 5 локаціях у взаємодії з військовими, які ділилися досвідом снайпінгу, тактичної медицини, дій гранатоментної групи, дій підрозділу в бою, радіообміну тощо. Також були проведені вишколи з першої долікарської допомоги та туристської підготовки.

У підсумковому шикуванні взяв участь голова Колочавської громади Худинець Василь Іванович, який привітав учасників, подякував за ініціативність та наголосив на важливості військово-патріотичного виховання, української ідентичності і підготовці населення до національного спротиву. На згадку молоді було вручено подарунки.

Про це інформує Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах