153926
13:59 16.102023

Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів

Життя 1073

Військовослужбовці закарпатського підрозділу Нацгвардії здали кров для своїх поранених побратимів. Гвардійці відгукнулись на заклик лікарів місцевої станції переливання крові. Після виконання службових завдань солдати, сержанти та офіцери Нацгвардії здали кров для потреб тих військовослужбовців, які проходять лікування після поранення.

«Наразі у нас досить критична ситуація із наявністю крові для відправки на фронт. Тобто у нас є кров для потреб наших лікарень, наших лікувальних закладів міста і області. Але нам потрібно відправляти досить велику партію крові на схід і тому ми закликаємо людей активніше до нас приходити і якось долучатися до вирішення цієї проблеми. Я вважаю, що кожен здоровий громадянин, свідомий громадянин мав би прийти і здати кров», – закликала завідувачка відділу комплектування донорських кадрів Закарпатської обласної станції переливання крові Марія Фантич.

Нацгвардієць Олег кров здає не вперше. Військовослужбовець каже, що це безболісна процедура, швидка, а головне – це рятує життя людей.

«Я здаю кров протягом останніх декількох років життя. Відчуття прекрасні, тому запрошую усіх долучитися до цієї благородної справи. Від рішення стати донором може залежати життя пораненого українського воїна. Тому, коли з’явилася нагода здати кров, я одразу погодився», – каже гвардієць.

«Наші військовослужбовці здають кров регулярно: як самостійно, так і групами. Поділитися своєю кров’ю надзвичайно важливо, бо це допомога тим нашим побратимам, які потребують переливання і ми сподіваємося, що ця кров їм таки допоможе і врятує життя», – поділився нацгвардієць Олексій.

Донорство крові або її компонентів є швидкою та безпечною процедурою, яка виконується в Україні на сучасному обладнанні, а також надає донорам можливість безкоштовно пройти медичне та лабораторне обстеження. Сьогодення демонструє нам необхідність допомагати один одному. Військовослужбовці, правоохоронці, волонтери та всі українці борються за одну ціль – нашу Перемогу! Тож, радимо усім приєднуватись до здачі крові. В краплі твоєї крові – чиєсь життя. Стань донором!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах