153542
09:17 10.102023

У Мукачеві провели черговий рейд по закладах торгівлі та нагадали про заборону продажу алкоголю неповнолітнім

Життя 1003

Співробітники ювенальної поліції Мукачева провели черговий профілактичний рейд, мета якого попередити працівників торгівельних мереж щодо заборони продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів. Поліцейські нагадали продавцям про відповідальність за продаж таких товарів особам, які не досягли 18 років. Не обійшлося і без фіксації порушень з боку продавців.

Співробітники поліції Закарпаття систематично проводять роз’яснювальну роботу з власниками та продавцями торгових закладів про недопущення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

В Мукачеві ювенальні поліцейські провели черговий рейд закладами міста. З продавцями проведені бесіди та роз’яснено відповідальність за порушення статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція якої передбачає штраф, конфіскацію предметів торгівлі та втрату ліцензії на продаж таких товарів.

Також поліцейські наголосили на забороні продажу електронних сигарет особам, які не досягли 18-річного віку.

У кожному торговому закладі правоохоронці залишили інформаційні пам’ятки, які продавці розмістили на помітних місцях.

Поліцейські звернули увагу працівників торговельної сфери на те, що під час продажу алкоголю та тютюну, вони обов’язково повинні перевіряти документи із зазначенням віку молодих покупців.

Не обійшлося і без порушень з боку продавців – поліцейські зафіксували факт продажу неповнолітній особі тютюнових виробів. Правоохоронці склали відповідний адмінматеріал, який скерували до суду.

«Ми вкотре звертаємося до власників та продавців закладів торгівлі з проханням неухильно дотримуватись чинного законодавства, не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за здорове майбутнє наших дітей», – коментує начальник сектору ювенальної превенції Мукачівського районного управління поліції.

Ювенальні поліцейські продовжують роботу у цьому напрямку, торгові заклади і надалі постійно перевірятимуться.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах