153318
12:31 5.102023

На Берегівщині завершується будівництво Центру протипаводкового захисту

Життя 1118

На Берегівщині в с. Тисобикень біля річки Тиса фінішує будівництво Центру протипаводкового захисту.

Це завершальний етап інфраструктурного проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур (SAFETISZA)». 

Його реалізовували спільно Україна та Угорщина задля посилення транскордонного управління водними ресурсами і зменшення збитків від паводків у межах Батарської меліоративної системи.

У листопаді минулого року у межах проєкту завершилася реконструкція лівобережної дамби річки Тиса довжиною 9,5 км на ділянці між селами Теково і Гетиня Берегівського району. Проєкт передбачав також влаштування відомчої садиби, яка слугуватиме координаційним центром у разі надзвичайних ситуацій, а також для цілодобового спостереження за водогосподарськими спорудами. 

Для цього провели будівельні роботи, закупили та облаштували приміщення меблями, побутовою технікою. У Центрі встановили сучасні засоби зв’язку з інтеграцією комп’ютерної мережі у спільну українсько-угорську систему моніторингу паводкової ситуації. Всі роботи на об’єкті виконали за європейські кошти.

Тут постійно проживатиме фахівець, який у режимі реального часу буде фіксувати ситуацію на Тисі. Отже, буде можливість оперативно реагувати в разі надзвичайної ситуації. Також закупили необхідний транспорт, динамічний вимірювач ґрунту, які будуть використовувати для якісного експлуатаційного обслуговування реконструйованої дамби, повідомляють у Закарпатькій ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах