152963
14:12 29.092023

Головним призом вікторини з угорознавства стала поїздка в Будапешт

Життя 1307

Вікторину з угорознавства, яка відбулася 27 вересня, організували Консульство Угорщини в Берегові та Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. У грі взяли участь учні угорськомовних гімназій та ліцеїв області, загалом 22 команди по три особи.

Гостей, учнів та педагогів, які супроводжували їх, привітала директорка Фахового коледжу Катерина Шовш. Вона, зокрема, зазначила, що заклад з радістю відгукнувся на прохання Консульства Угорщини в Берегові організувати вікторину й педагоги доклали максимум зусиль, аби кожен учасник отримав задоволення та позитивні враження. За її словами, мета заходу полягає не в оцінюванні знань, а створенні можливості пізнати щось нове та провести змістовне дозвілля.

В інтерв’ю нашому виданню директорка висловила радість з того приводу, що до гри долучилося понад 20 команд учнів 9–11-х класів з різних куточків краю.

Керівник Консульства Угорщини в Берегові Іштван Дєбнар під час виступу подякував Фаховому коледжу за реалізацію ініціативи дипломатичного відомства. «Учасники вікторини зможуть збагатити свої знання про історичні й географічні пам’ятки Угорщини та Закарпаття, особливості угорської мови та літератури. Ми вважаємо дуже важливим збереження ідентичності угорців на Закарпатті. Її головними хранителями є молодь. Саме тому до вікторини залучили учнів. Розвиток знань сприятиме збереженню їхньої національної ідентичності. Цьому значною мірою сприяє угорськомовне навчання в школах краю. Фінансову підтримку для проведення гри забезпечило Консульство Угорщини в Берегові та міністерство зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини», – зазначив дипломат, подякувавши працівникам Фахового коледжу за реалізацію цієї ініціативи. Він також повідомив, що головним призом вікторини є поїздка в Будапешт, де на переможців чекає змістовна програма з екскурсією пам’ятними місцями.

Ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Іштван Черничко, у свою чергу, зазначив: «Вікторина має кілька цілей. Одна з них – знайомство дітей, адже вони приїхали з різних навчальних закладів і різних частин області. Налагоджувати зв’язки та знайомитися між собою завжди захоплююче. А якщо це ще й пов’язано з грою, яка навчає, то це подвійна користь».

Під час конкурсу учасники вікторини показали та збагатили свої знання з історії, географії, культури Угорщини й Карпатського басейну. Для виконання завдань стали в нагоді й знання особливостей угорської мови.

У підсумку журі оголосило переможців. Перше місце посіла команда Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту, друге – учні Великодоброньського реформатського ліцею, третє – команда Берегівського ліцею ім. Лайоша Кошута.

Жолт Бадо/Badó Zsolt/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах