152925
11:59 29.092023

У Берегові відбулася вікторина на знання угорської історії та культури

Життя 2151

27 вересня у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ у Берегові провели вікторину для учнів шкіл з угорською мовою навчання. Тематика вікторини – «Народознавство угорської історії та культури». На змагання приїхала 21 команда з усього Закарпаття – від Ужгорода до Вишкова.

Присутніх привітала директорка Фахового коледжу ЗУІ ім.Ф.Ракоці ІІ. Вона зауважила: «Цим заходом ми прагнемо розширити знання дітей і щоб вони були зацікавлені в навчанні. Ми старались так підібрати тематику і питання, щоб вони мали нові пригоди через креативні ігри».

Іштван Дебнар, тимчасовий адміністратор Берегівського угорського консульства, звернувся до присутніх такими словами: «Ми завжди раді підтримувати такі заходи, де наступне покоління пізнає наше історичне минуле. Дуже важливо знати свою народну культуру, своє коріння, де б ми не жили на світі».

На вікторині діти проявили свої знання з угорської літератури, історії, географії та народної культури.

Перше місце зайняла команда Фахового коледжу ЗУІ, друге – Великодоброньського реформатського ліцею, третє – Берегівського ліцею ім. Кошута Лайоша.

Головний приз – поїздка до столиці Угорщини. В Будапешті на переможців вікторини чекають культурно-розважальні заходи. Усі учасники отримали грамоти та подарунки від Угорського консульства та Міністерства закордонних справ Угорщини.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах