152679
15:04 23.092023

Ви герої не тільки для України, а й для Румунії, - Посол Румунії під час зустрічі з пацієнтами Закарпатського обласного госпіталю ветеранів

Життя 992

Надзвичайний і Поноважний Посол Румунії в Україні Олександру Віктор Мікула разом з головою Закарпатської обласної ради Володимиром Чубірком сьогодні вранці відвідав Закарпатський обласний госпіталь ветеранів війни в Ужгороді. Дипломат оглянув умови перебування поранених військових, а також поспілкувався з ними у палатах. Олександру Віктор Мікула подякував хлопцям за їх подвиг, висловив слова подяки та підтримки. «Ви герої не тільки в Україні, а й в Румунії», – сказав Посол. Також він пожартував, що був би радий зустрітися з ветеранами в Криму під час відпустки, натякаючи на повне звільнення наших територій після перемоги України над росіянами.

Наразі в госпіталі на лікуванні і реабілітації перебуває 45 військових. Усі вони отримали травми різного ступеня важкості під час бойових дій на фронті.

Обласний госпіталь ветеранів – комунальний заклад Закарпатської обласної ради, який фінансується через НСЗУ. Нещодавно Володимир Чубірко домігся реалізації проєкту, завдяки якому за кошти Пардубіцького Краю Чеської Республіки для закладу купили ліфт. Він уже працює і допомагає пораненим пацієнтам самостійно переміщуватися поверхами, а також транспортувати важко хворих.

Сьогодні ж Володимир Чубірко разом з Послом Румунії передали госпіталю вантаж гуманітарної допомоги.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах