152264
19:50 12.092023

Ужгородські дошкільнята отримали допомогу від угорців Канади

Життя 3809

У вівторок, 12 вересня, в ужгородську початкову школу «Ялинка», що в мікрорайоні «Шахта», завітали незвичайні гості. Представники Національної асоціації угорців Канади привезли цікаві подарунки на мільйон форинтів.

Телевізор, DVD-плеєр та іншу техніку, а також диски, підручники й різноманітні іграшки урочисто передав керівництву навчального закладу голова організації угорців Канади Габор Вішкі (Viski). За його словами, аби зібрати гроші на цю допомогу, був організований благодійний концерт. Пан Габор розповів і показав, що саме привіз для діточок, та висловив сподівання, що ці речі допоможуть їм у процесі навчання й розваг. Окрім того, пообіцяв, що допомога на цьому не закінчиться. 

Представник ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» (ТУКЗ-КМКС), директор асоціації «Об’єднання прикордонних органів самоврядування Закарпаття» Йосип Резеш розповів «Карпатському об’єктиву»: «Навесні цього року до нас приїхали гості з Канади. Зокрема голова організації угорців, які проживають у цій країні, Габор Вішкі. Ми з ними завітали до угорськомовної групи УПШ «Ялинка», поспілкувались із завідувачкою, вихователями, познайомилися з діточками, які відвідують групу. І ще тоді вирішили допомогти їм. Завдяки пану Габору… Сьогодні він дотримався своєї обіцянки і привіз нам величезний телевізор, мультимедійний комплекс, DVD-плеєр, диски із записами казочок англійською та угорською мовами, підручники та іграшки для дітей цього віку. Ми дуже гарно їм дякуємо і сподіваємося на подальшу співпрацю. Окрім того, хотів би наголосити, що паралельно в процесі будівництва перебуває ігровий майданчик на території закладу, і маємо надію, до кінця цього року роботу над ним буде закінчено».

Директорка ужгородської початкової школи «Ялинка» Світлана Рибак розповіла, що угорськомовна група працює тут із 2016 року. Нині в ній навчаються 18 дітей. «Пріоритет людини – знати найбільше мов», – наголосила пані Світлана. «І те, що ми сьогодні отримали, буде великим плюсом для наших дітей. Вихователі зможуть використовувати всю цю техніку на заняттях. Діти будуть активніше опановувати розмовну мову. Ми вдячні пану Габору за те, що приділяють нам таку величезну увагу. До речі, на подвір’ї будується ігровий майданчик для вихованців закладу. Отож завдяки пану Габору ми змогли втілити нашу мрію в життя. Дякуємо вам ще раз і будемо вчити вас української мови», – зазначила Світлана Рибак. 

Руслан ФАТУЛА

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах