152206
15:59 11.092023

У Свалявській, Ясінянській та Горінчівській громадах Закарпатської області запровадили систему енергетичного менеджменту

Життя 1213

Про це йшлося під час конференції «Співробітництво задля енергетичної безпеки громад», присвяченій завершенню проєкту «Співпраця задля впровадження систем енергетичного менеджменту в територіальних громадах Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей», яка відбулася 6-8 вересня у місті Долина Івано-Франківської області.

У рамках Програми U-LEAD, упродовж шести місяців 9 громад з трьох областей отримували підтримку в розробці та впровадженні систем енергетичного менеджменту, які дозволять їм ефективно управляти та моніторити споживання енергії. Зокрема у Свалявській, Ясінянській та Горінчівській громадах Закарпатської області запровадили систему енергетичного менеджменту.

За шість місяців реалізації проєкту представники громад-учасниць пройшли навчання, успішно склали тестування та стали сертифікованими енергоменеджерами. Тепер фахівці розроблятимуть місцеві програми енергоефективності, проводитимуть інвентаризацію викидів СО2 і впроваджуватимуть заходи щодо їх скорочення, а також моделюватимуть енергетичні баланси територій.

Участь у конференції узяла керуюча справами Закарпатської облради, депутатка облради Мирослава Ливч. «Надзвичайно важливий проєкт, який успішно завершився. Громади, які моделюють своє споживання та можливість власного виробництво енергії будуть менш залежні від зовнішніх обставин, що надзвичайно важливо в умовах сучасних реалій. Громади-учасниці проєкту отримали валізи енергоменеджерів, які дадуть можливість сертифікованим фахівцям їхніх муніципалітетів провадити якісний енергомоніторинг для ефективного управління енергією та оптимізації витрат на енергоресурси», – зазначила посадовець.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах