151779
15:23 2.092023

Трансильванська реформатська громада доставила на Закарпаття гуманітарну допомогу

Життя 1025

Одна з єпархій Реформатської церкви Румунії (Királyhágómelléki Református Egyházkerület) зібрала продукти харчування на загальну суму 3,4 мільйона форинтів для благодійних кухонь Закарпатської реформатської церкви. Єпископ Саболч Богдан під час передачі гуманітарної допомоги наголосив: «Ми в Румунії вважаємо закарпатську угорську громаду нашими побратимами. Тому допомогти для нас не було питанням».

«Ми допомагаємо не тільки з початку війни, підтримку надавали і до того. Війна все це посилила», – повідомив єпископ єпархії Саболч Богдан під час передачі допомоги в Берегові. Вартість нинішнього гуманітарного вантажу становить 3,4 мільйона форинтів, його доставили за сприяння Благодійної служби Угорської реформатської церкви (MRSZ). «Це продукти харчування тривалого зберігання, придбані за благодійні та церковні пожертви. Після падіння комунізму ми отримували чимало допомоги з-за кордону, тож відчули, як можна виражати любов у такий спосіб. Раді, що можемо допомогти таким чином. Ми збирали пожертви не лише для Закарпаття, а й для постраждалих від землетрусу в Туреччині та Сирії. Ми раді допомогти, бо це позитивно відображається і на нас самих», – зауважив єпископ.

Шандор Зан Фабіан, єпископ Закарпатської реформатської церкви, повідомив: «Ми маємо 14 благодійних кухонь. Тут можуть харчуватися люди похилого віку та діти із соціально незахищених верств населення. Отриману допомогу спрямуємо на ці кухні. Кожна з них інша: десь готують п’ять разів на тиждень, десь двічі. Кухні працюють відповідно до потреб громади. Ми дуже вдячні за підтримку. На сьогодні набагато більше людей потребують допомоги, і ми вдячні, що можемо забезпечити її завдяки тим, хто надав пожертви для цієї мети».

Керівник дияконічного відділу Закарпатської реформатської церкви Бейло Надь також висловив вдячність за підтримку. «Для функціонування наших благодійний кухонь надійшла значна допомога. Ми вивчили, де і що потрібно, тож відповідно й буде розподілений гуманітарний вантаж. Оскільки з початком війни багато людей залишилися самі, ми допоможемо і їм», – повідомив Бейло Надь.

VE

Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах