151740
14:37 1.092023

Замість квітів подарунок солдату. Як пройшло 1 вересня у Хусті

Життя 4644

Свято першого дзвоника зібрало нині велику шкільну родину всієї України за парти. До шкіл Закарпаття нині вперше пішли 12 900 першокласників, а загалом у області навчальний рік розпочався для 170 тисяч школярів, серед яких 4,7 тисяч внутрішньо переміщених.

У Хусті більше ніж півтисячі дітей стали першокласниками. Усі вони у вишиванках нині вирушили до своїх «альма-матер».

У Хустській СШ І-ІІІ ст. №6, куди й завітав на свято «Карпатський об’єктив» учнями першого класу стало 46 учнів.

Шкільна лінійка у цьому навчальному закладі пройшла у цікавому нетрадиційному форматі. Передусім замість квітів учителям на почесному місці під час урочистостей було встановлено синьо-жовту скриньку для збору коштів для ЗСУ. Тож кожен бажаючий міг задонатити певну суму на потреби військових.

А саме святкування з учнями розділили волонтери, представники військових, батьки, вчителі.

«Від імені всього колективу школи вітаю зі святом абсолютно всіх. Дякую кожному, хто долучився до доброчинності та підтримав акцію: «Замість квітів подарунок солдату». Нехай наш вклад у Перемогу і відносно невеликий, але для Збройних сил України вагомий. Бо тільки дякуючи Богу та ЗСУ ми маємо можливість розпочати навчальний рік, провести у школах України святкові лінійки», – розповіла «Карпатському об’єктиву» директорка Хустської СШ І-ІІІ ст. №6 Тетяна Дуда.

У цей день лунали вірші із вуст першокласників, були пісні та танці, напутні слова найменшим школярам та випускникам. Самі ж старшокласники зробили символічні подарунки новим членам шкільної родини.

Батьки, у свою чергу, тішилися, як підросли їхні сини та доньки за літо, дякували вчителям за роботу та розмірковували про майбутнє власних діток…

«Дуже хочеться, аби цей навчальний рік пройшов для усіх без тривог – як повітряних, так і психологічних, під чистим мирним небом, аби діти спокійно засвоювали нові знання та опановувати потрібні життєві навики. Приємно, що на свято завітали й наші захисники, які слугують учням добрим прикладом для наслідування. Тішуся, що малеча така натхненна і так патріотично налаштована, що безтурботно посміхається і вірить, все у нас буде Україна!», – наголосила мама одного з учнів Тамара Ковач.

Звісно, саме першокласники найбільше раділи цьому дню, на який так довго чекали. Зараз вони вже є школярами, тож охоче знайомилися з однокласниками та з великими допитливими очима дивилися на виступи старших учнів.

Між іншим, навчання у школах Хуста буде очним, тож уже з понеділка розпочинається власне навчальний процес.

А після святкових першовересневих лінійок в учнів були спільні з учителями та батьками обійми, фотосесії та перший урок у класах на тему «Як ти?».

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах