151665
13:11 31.082023

Діти Перечинської територіальної громади відпочивали та оздоровлювалися в Угорщині, Словаччині, Чехії, Австрії

Життя 3012

Літній відпочинок школярів – важливий етап дозвілля перед початком нового навчального року. Загалом з червня по 31 серпня 2023 року оздоровленням охоплено сотні дітей Перечинської територіальної громади. Завтра, 1 вересня, за парти сядуть хлопці і дівчата з новими силами, позитивними емоціями, незабутніми враженнями, які отримали під час перебування у літніх таборах та за кордоном. 

Про підсумки літнього оздоровлення – у розмові кореспондентки «Карпатського об’єктива» та начальниці відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради Ольги Барзак. 

– Ольго Іванівно, на календарі останній день літа. Уже можемо підвести підсумки літнього відпочинку та оздоровлення дітей Перечинської громади.

– Так, можемо. Вчора якраз відбулася нарада-конференція за участі міського голови, де я доповідала про оздоровчу кампанію літа 2023р. 

Відповідно до розпорядження голови Ужгородської РВА від 25.04.2023 №29 «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2023 році», Програми оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку Перечинської територіальної громади на 2023-2025 роки, з метою створення сприятливих умов для забезпечення проведення оздоровлення та відпочинку дітей улітку 2023 року 6 червня 2023 року відбулося відкриття пришкільного табору «Лідер» із денним перебуванням на базі Філії опорного закладу Початкова школа Перечинського ліцею спортивного напрямку. Він працював 14 днів по 23 червня.

Перебування 50-ти вихованців у таборі «Лідер» розпочиналося на спортивних майданчиках із гри в хокеї на траві. Всі були сповнені енергії та готові до змагання, намагались показати свої навички та здібності у хокеї на траві.

З 14 серпня по 25 серпня організовано роботу дитячого пришкільного табору з денним перебуванням на базі Ліцею імені Героїв 68-го батальйону для 50-ти дітей учасників бойових дій та дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Упродовж усієї відпочинкової кампанії для 50 учнів було передбачене триразове харчування, за розпорядком дня – ранкова зарядка, конкурси, розваги, екскурсії, туристичні походи, на кожен день – нова програма, що максимально сприяла проведенню цікавого, яскравого та корисного дозвілля. 

Вихованці відвідували спортивний комплекс Ужгородського національного університету “Буревісник”, де мали можливість поплавати у спортивному басейні.

Завдяки організаторам, а саме – Iris Trubsweffer- президенту організації Bayerische Ostgesellschaft e.v. вихованці разом із вихователями мали змогу провести відпочинок у комплексі «Воєводино». На діток чекали басейни, катання на кареті, ігрові майданчики, морозиво, солодощі та багато інших цікавинок.

15 та 17 серпня для 60 дітей громади із категорії родин військовослужбовців, малозабезпечених дітей, які відпочивали у пришкільному таборі «Лідер» на базі Перечинського ліцею був організований одноденний безкоштовний відпочинок в аквапарку «Косино», що на Берегівщині.

 – Знаю, що діти нашої громади відпочивали і за кордоном. 

 – Протягом червня-серпня завдяки Перечинській міській раді  сім груп дітей з числа вихованців Перечинської ДЮСШ (93), Перечинської школи мистецтв (18) та ЗЗСО (14) нашої ТГ у супроводі педагогів цих закладів відпочивали у містах Нодьечед та Мортф’ю (Угорщина), м.Світаві (Чехія), у словацьких містах Спішське Подградьє та Собранці, де оздоровилися та брали активну участь у спортивних і культурних заходах, які організували їм наші друзі із міст-побратимів. Учні добре відпочили та оздоровилися: відвідали музеї, замки, термальні басейни, аквапарки, побували на екскурсіях та у туристичних походах у Високих Татрах. Відвідали футбольний матч «Спартак» (Трнава) – «Валенсія» (Іспанія) у м.Трнава. Взяли участь  у майстеркласах та інших цікавих розвагах. 

У Нодьечеді відвідали насосну станцію 1917 року та краєзнавчий музей.

Для юних гімнасток був організований виїзд на тренувальні збори у м.Собранці, де вони також мали можливість відвідати Земплінську Шіраву.

За сприяння департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації п’ять дітей військовослужбовців протягом тижня відпочивали в м.Бургенланд (Австрія), а також 9 дітей цієї категорії з 26 серпня по 01 вересня відпочивають в угорському таборі.

Тетяна ГРИЦИЩУК, 

фото надане відділом освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини