151628
10:43 30.082023

Майже 60 закарпатських учнів і студентів отримали грошові премії за високі досягнення в навчанні

Життя 1432

Учора в Ужгороді керівництво краю привітало школярів-двохсотбальників за результатами НМТ та переможців фінального етапу учнівських олімпіад і всеукраїнських конкурсів.

Шинкарюк Ігор – заступник голови Закарпатської ОВА від імені очільника Закарпаття Віктора Микити подякував за відповідальність і сумлінну роботу учням, студентам, їхнім батькам та освітянам, адже кожен із них доклав усіх зусиль, аби зараз були такі високі досягнення.

«Загалом в області 74 випускники цього року набрали максимальну кількість балів на НМТ. Ми пишаємося цими здобутками. Робимо все можливе, щоб допомогти дітям і молоді розкрити свій потенціал, адже вони – нова генерація нашої держави. Саме їм відбудовувати країну, в якій усім нам жити, – зазначив Ігор Шинкарюк. – Можливо, зараз їм не вистачає часу на відпочинок, але ця праця – внесок у вільне й успішне майбутнє».

Він побажав усім і надалі тримати таку високу планку, не збавляти темпів, а найголовніше – попри всі труднощі рухатися тільки вперед і залишатися собою. Головне завдання кожного учня та студента нині – не тільки здобувати знання, а й насамперед бути гідними людьми.

За високі досягнення заступник голови ОВА Ігор Шинкарюк разом з очільником облради Володимиром Чубірком вручили нагороди закарпатським школярам і студентам, які навчаються в закладах обласного підпорядкування, а також відзначили їх грошовими преміями й цінними подарунками.

За максимальну кількість балів з одного предмета на НМТ 30 тис. грн отримали 8 одинадцятикласників Ужгородського наукового ліцею Закарпатської обласної ради, ще одна його випускниця, яка на двісті балів склала три навчальні дисципліни, – 100 тис. грн.

38 переможцям фінальних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика вручили грошові премії у розмірі 7 тис. грн за І місце, 5 тис. грн – за ІІ та 3 тис. грн – за ІІІ місце.

Також у межах заходу керівництво департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА відзначило 20 переможців обласного конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами» грошовими преміями та заохоченнями (від 1 тис. до 3 тис. грн), а також нагородило їхніх педагогів почесними грамотами підрозділу.

Про це інформує Закарпатська обласна державна адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах