151289
19:48 21.082023

Департамент соціальної політики Ужгородської міської ради – про послуги із професійної адаптації для учасників АТО/ООС

Життя 1670

Кожен учасник АТО/ООС, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 «Про затвердження Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності» зі змінами, має право на отримання послуг з професійної адаптації.

Для отримання послуг з професійної адаптації, особі, яка брала безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг департаменту забезпечення надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради (площа Шандора Петефі, 24) із заявою відповідного зразка та необхідними документами.

Департамент соціальної політики Ужгородської міської ради:

· видає учаснику АТО/ООС у разі потреби направлення до центру зайнятості або іншої установи на професійну орієнтацію щодо вибору напряму професійного навчання;

· видає учаснику АТО/ООС направлення на професійне навчання з урахуванням висновків професійної орієнтації;

Послуги з професійного навчання надаються учаснику антитерористичної в порядку черговості.

У разі організації професійного навчання за професіями, для набуття яких відповідно до законодавства вимагається проходження попереднього медичного та наркологічного огляду, учасник антитерористичної операції проходить його у закладах охорони здоров’я в установленому порядку.

Учасник АТО/ООС на підставі направлення на професійне навчання зараховується до установи, після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами отримує документи державного зразка.

За більш детальною інформацією можна звертатися до департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради за адресою: м. Ужгород, пл. Шандора Петефі, буд. 24, телефон (0312) 61 43 99.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах