151036
12:04 15.082023

Колекція картин Музею екології гір поповнилася новим експонатом

Життя 1996

Нещодавно колекція картин Музею екології гір та історії природокористування в Українських Карпатах Карпатського біосферного заповідника, поповнилася ще однією картиною. Загалом в Музеї представлено шість картин славетного рахівського художника Івана Васильовича Доробана, відомого як на Рахівщині так і далеко поза її межами.

Він був професійним спортсменом-лижником, гірським рятувальником, тренером, письменником та палко прославляв Рахівщину і Карпати.

Доробан мав власний неповторний, яскраво виражений авторський стиль. Його твори неможливо сплутати з роботами інших художників. Малював мастихіном, а не пензликами, якими користується переважна більшість пейзажистів.

Картину для поповнення колекції Музею подарував мешканець Рахова, Шмолнавер Сергій Бейлович, підполковник ЗСУ у відставці. Довгий час картина прикрашала його помешкання та з часом він прийняв рішення віддати полотно Музею, щоб його відвідувачі, не тільки з України, але й з інших куточків світу, могли насолоджуватися витвором знаного митця.

Працівники Музею щиро вдячні за такий коштовний внесок у розвиток музейної справи і хочуть привітати мецената з ювілейним Днем народження.

Про це інформує Карпатський біосферний заповідник.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах