150932
18:42 12.082023

На Закарпатті посилюють підтримку сімейного фермерства для ветеранів та членів їхніх родин

Життя 1478

Наша область стала пілотною для реалізації програм розвитку малого й середнього бізнесу в галузі свинарства та вівчарства, до яких можуть долучитися ветерани та члени їхніх родин. Створення умов для відкриття сімейних ферм і подальший супровід учасників проєкту передбачає Меморандум про співпрацю, який підписали Закарпатська ОВА й Асоціація «М’ясної галузі».

«У нашому регіоні діє чимало пріоритетних програм підтримки захисників і їхніх родин, а започаткування та розвиток фермерської справи також сприятиме якнайшвидшій реінтеграції ветеранів і забезпечить економічне зростання. Такий проєкт особливо актуальний для закарпатців, котрі люблять і знають вести господарство та відкриті до нових сучасних підходів. Дуже знаково, що ці програми ми запускаємо першими в Україні», – зауважив Віктор Микита – голова Закарпатської ОДА.

За його словами, сьогодні фермери мають повну підтримку від влади на всіх рівнях, від іноземних партнерів, що дозволяє малому й середньому бізнесу попри війну розвиватися, ставати більш стійким і конкурентоспроможним.

Виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі» Микола Бабенко підкреслив, що програма вже привертає увагу міжнародних донорів, які готові допомагати з постачанням сучасного обладнання, генетичних ресурсів, надавати консультації з питань ветеринарії, управлінні фермами тощо.

«Ми повинні орієнтуватися на глобальний ринок, стати одним із його гравців, але це потрібно робити органічно, адже наше м’ясо має увійти на світовий ринок бажаним. Основна мета – створити необхідні умови для всіх учасників ринку, щоб продукція була конкурентоздатною, забезпечувала достатній рівень рентабельності для тих, хто вирощує, і для кінцевого споживача залишалася доступною», – резюмував Микола Бабенко.

Підписання Меморандуму про співпрацю стало першим кроком до старту проєкту!

Про умови участі в програмах повідомимо додатково

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах