150880
15:24 11.082023

У закладах охорони здоров’я Закарпаття розширюють реабілітаційну базу

Життя 1440

Спроможна мережа вже сформована, тож настав час удосконалювати якість медичних послуг. Відповідно до національної стратегії в Україні планують створити найсильнішу у Європі галузь реабілітації, повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, перспективний план передбачає, що кожна кластерна та надкластерна лікарня матиме власне стаціонарне реабілітаційне відділення, де розгорнуть від 30 до 60 ліжок. Воно буде оснащене сучасним обладнанням, яке допоможе людям повертатися до активного життя, руху після травм, поранень чи хвороб.

Тут працюватимуть потужні мультидисциплінарні команди, котрі підходитимуть до питання відновлення кожного пацієнта комплексно та з урахуванням індивідуальних потреб і побажань.

На Закарпатті такі відділення функціонуватимуть у всіх 7 кластерних і 3 надкластерних закладах – Обласній дитячій лікарні, Закарпатській обласній клінічній лікарні ім. А. Новака й Обласному клінічному центрі нейрохірургії та неврології.

«Зауважу, що в регіоні вже функціонують 235 ліжок для цих потреб. Цьогоріч 5 закладів законтрактовані із НСЗУ за пакетами дитячої реабілітації, ще 8 – на реабілітацію дітей та дорослих у стаціонарних умовах і 12 – в амбулаторних», – прокоментував Мирослав Білецький.

Також він додав, що будь-яка лікарня, котра бажає відкрити в себе відділення реабілітації, відповідає вимогам щодо матеріально-технічного та кадрового забезпечення, може зробити це самостійно, підписавши контракт із НСЗУ

Про це інформує Закарпатська ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах