150724
10:58 7.082023

Для дітей-переселенців з Дубівської громади організували екскурсію

Життя 1288

У п’ятницю, 4 липня, для дітей з числа ВПО Дубівська селищна рада за підтримки громадської організації Přes hranice EU та її керівника Radim Kupec, а також чеська організація Člověk v tísni – керівник Соня Губерова було організовано екскурсію цікавими місцями Закарпаття.

Дітки ВПО у супроводі дорослих, загалом 30 осіб, побували у фермерському господарстві Ранчо Хайленд, що на Хустщині. Юні відвідувачі не тільки поспостерігали за екзотичними тваринами на території ферми, а й могли погодувати та погладити їх. Крім того, для дітей було проведено екскурсію равликовою фермою, під час якої довідалися про процес вирощування цих черевоногих молюсків.

Того ж дня діти внутрішньо переміщених осіб побували у Колочаві, де разом з колочавськими вихованцями Центру культурних послуг Колочавської сільської ради та ВПО, що проживають у Колочаві, вчилися акторському ремеслу. Професійні викладачі чеського театру Moravské divadlo Olomouc поставили дитячі театральні вистави за мотивами відомих казок. Захід став можливим завдяки спільному проекту “Театр з Колочавою”, який втілила громадська організація Přes hranice EU та чеський театр Moravské divadlo Olomouc.

Діти-учасники проєкту активно та із задоволенням включилися в роботу – кожен отримав свою роль, більшість – вперше в житті. Дебют вийшов вдалим і приніс масу приємних емоцій учасникам вистави, так і глядачам.

Селищний голова Денис Каганець висловлює щиру подяку громадській організації Přes hranice EU та її керівнику Radim Kupec, а також чеській організація Člověk v tísni та її керівнику Соні Губеровій за підтримку в організації екскурсії для дітей ВПО та постійну увагу до Дубівської громади.

Про це інформує Дубівська селищна територіальна громада/

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах