150709
09:00 7.082023

Сотні українських дітей відпочиватимуть в Угорщині завдяки Екуменічній організації допомоги

Життя 1171

Денні табори для українських дітей-біженців будуть проходити в кілька змін протягом літа в Будапешті та Надьковачі, організовані Угорською асоціацією скаутів та Екуменічною організацією допомоги, повідомили в п’ятницю організатори.

Організатори також розповіли, що різні тематичні тижні включатимуть рухливі ігри на свіжому повітрі та в приміщенні, мистецькі заходи та екскурсії.

Метою літніх таборів, які приймуть загалом 300 дітей, є, серед іншого, “надати дітям віком від 5 до 16 років, які втекли від півторарічної війни в Україні, можливість побудувати нові спільноти, допомогти їм упоратися з травмою через експериментальну освіту та зміцнити їхню життєстійкість під час перебування поза межами дому”, – йдеться у повідомленні.

Водночас табори також полегшують навантаження на батьків перед початком навчального року у вересні, додали вони.

Протягом восьми літніх тижнів відбудеться кілька днів пригод у стилі пікніка, де діти з різних таборів зможуть познайомитися один з одним. У п’ятницю до табору привезуть майстерню з різьблення по дереву, і вони разом малюватимуть пейзажі під керівництвом арт-терапевта.

Золтан Шіпош, керівник центру Екуменічної організації допомоги в Будапешті, яка підтримує біженців з України, каже, що їхня організація надає комплексну підтримку сім’ям біженців.

“Підтримка сімей біженців є комплексною не тільки з точки зору роздачі матеріальних пакетів з їжею, одягом, ліками або засобами гігієни, але й з точки зору задоволення потреб тих, хто має проблеми зі здоров’ям, адміністративні проблеми, проблеми з житлом, юридичні, психологічні, проблеми з орендою житла або мовні проблеми”, – зазначив він.

Окрім таборів в Угорщині, Екуменічна організація допомоги організовує літні тижні для ще 150 “внутрішньо переміщених” дітей у Вишці на Закарпатті. З початку війни благодійна організація допомогла майже півмільйону українських біженців, йдеться у повідомленні.

Джерело:  (hirado.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах