У Мукачеві пройшли з’їзди пивоварів та сироварів Закарпаття
У п’ятницю, 7 липня, у місто над Латорицею з’їхалися власники та представники крафтових сироварень та пивоварень області. Мета заходу – обговорити перспективи розвитку та програму співпраці в середині галузі, а також обмінятися досвідом та узгодити стратегію з маркування продуктів Закарпаття.
На запрошення Закарпатської туристичної організації, учасниками заходу стали в.о. начальника управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Олександра Горзов та представник управління Андрій Андрусяк.
У четвертому за ліком з‘їзді сироварів взяли участь крафтові підприємства «Селиська сироварня» (Н.Селище), «Мамин сир» (с.Золотарьово), «Varosh cheese» (Мукачево), «Family cheese» (смт Дубове), «Перечинська мануфактура», сироварні «Турянського двору», «Порядного газди», еко-курорту «Ізки» та інші, а також представники магазинів закарпатського крафту.
Під час зустрічі сировари представили нові продукти та обговорили можливості просування крафтових виробів Закарпаття на ринку туристичних послуг.
У свою чергу збори закарпатських пивоварів, що стали першими з початку повномасштабного вторгнення рф, пройшли за участі представників підприємств «Графська пивоварня» (Мукачево), «Джон Гашпар» (Берегово), «Heming» (Мукачево), «Fichte’nbrewery» (с. Коритняни), «Yuber» (Ужгород), «Kibler» (с.Вишково), «DOM Brewery» (Ужгород), «Мукачівське» і «BADZEL».
На заході було обговорено питання подальшого розвитку крафтового пивоваріння в області та презентовано пиво «ProfesSör» від пивоварні «Джон Гашпар» на честь «професора з окопу» Федора Шандора.
Про це інформує Мукачівська міська рада.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися