149501
12:50 6.072023

Студенти-медики передали 100 тисяч гривень на потреби ЗСУ

Життя 1230

Цьогорічні випускники медичного факультету УжНУ відмовилися від святкування випускного і передали понад 100 тисяч гривень на потреби Збройних сил.  Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив письменник Андрій Любка.

«Випуск 2023 року вирішив відмовитися від святкувань і натомість підтримати кілька важливих волонтерських зборів, в тому числі й наш – на сто тисяч гривень.

Я щиро дякую – насамперед не так за гроші, як за громадянську позицію, бо саме людська солідарність і згуртованість роблять наш народ сильним», – ідеться в дописі волонтера.

За словами голови студентської ради медичного факультету Тетяни Опіярі, до збору долучилися не лише  випускники, а й батьки, викладачі, лікарі, студенти молодших курсів, зокрема,  з інших факультетів і люди, які дізналися про збір.

«У кожного третього є на фронті хтось. Хтось, хто йому близький чи рідний по крові, серцю чи по духу. Ми всі так чи інакше розуміємо, що ресурс воювати у захисників і захисниць що матеріальний, що моральний є дуже вичерпним. А донати та робота в тилу зі збором матеріального підтримує і моральний. Тому ідея з‘явилась якось одразу від розуміння, що думати про якісь святкування і їх доречність ми можемо лише завдяки тим, хто там в окопах і госпіталях», — розповіла випускниця Анна Рущак.

Як повідомляє Суспільне, 10 тис. грн студенти відправили на допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС, 30 тис. грн на ремонт евакуаційного 103 батальйону 64 бригади, де служить їх колишній однокурсник, а решту – Андрію Любці на закупівлю авто ддя ЗСУ.

Сергій Чернишов,

студент 1 курсу спеціальності «Журналістика»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах