149328
15:23 2.072023

Закарпатські школярі отримали сертифікати учасників Літньої школи з математики та інформатики

Життя 1456

159 закарпатських школярів пройшли навчання в ІІ Літній школі з математики та інформатики, а також Літньому університеті.

Ініціатором заходу виступили департамент освіти і науки, молоді і спорту Закарпатської ОВА, Ужгородський національний університет, а ідею допомогли організувати Ужгородський науковий ліцей Закарпатської обласної ради та ІТ-компанія EPAM Ukraine.

126 учнів 7-9 класів взяли участь у Літній школі з математики та інформатики, 33 старшокласники – в Літньому університеті. Це діти з усіх закарпатських територіальних громад, а також вимушено переселені українці, які проживають в області та навчаються в місцевих школах.

Протягом двох тижнів діти мали насичену програму. З ними проводили заняття кращі педагоги з математики та інформатики УжНУ і ліцею, вони займалися спортом, мали цікаве дозвілля, екскурсії музеями. Також старшокласники протягом двох тижнів відвідали усі факультети Ужгородського національному університету, що дало змогу багатьом зорієнтуватися щодо вибору майбутньої професії і відповідного напряму навчання у виші.

Марія Лоскоріх із Берегова стала учасницею літнього університету як переможниця Малої академії наук. Вона виграла перше місце в області з прикладної математики. Каже, що проведений час в Літньому університеті приніс незабутні відчуття, подарував друзів, а головне – дівчина після відвідування медичного факультету пересвідчилася у правильності свого бажання стати лікарем і побудувати власну лікарню.

Сертифікати учасників літніх школи і університету юнакам і дівчатам вручили голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, ректор УжНУ Володимир Смоланка та директорка Департаменту освіти і науки, молоді і спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах