149118
08:30 30.062023

У Берегові вручили дипломи випускникам Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ

Життя 4092

28 червня у Берегівській реформатській церкві відбулася урочиста церемонія вручення дипломів випускникам Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Цьогоріч дипломи отримали 220 випускників: 160 за освітнім ступенем «бакалавр» та 60 – «магістр».

Вже традиційно розпочали урочистості з винесення історичних прапорів. Відтак настоятель Берегівської реформатської церковної громади Ференц Таракезі привітав усіх присутніх. Хвилиною мовчання та молитвою вшанували пам’ять загиблих захисників України.

У своєму річному звіті ректор ЗУІ Степан Черничко розповів, що такої кількості абітурієнтів, як у цьому навчальному році, в історії інституту ще не було. Станом на жовтень 2022 року, у навчальному закладі загалом навчалося 1296 студентів на бакалаврських та магістерських програмах.

– Щороку у нас збільшується кількість спеціальностей. До прикладу, минулоріч ми запустили сім нових освітніх програм. На наступний навчальний рік оголошуємо набір на 17 освітніх програм на бакалаврат, а також 10 на магістратуру. Тобто кожен, хто хоче продовжити навчання на Закарпатті може знайти для себе відповідну спеціальність. Варто також згадати, що ми маємо Фаховий коледж. Цьогоріч вперше ми оголосили набір абітурієнтів на рівні повної загальної середньої освіти, – зазначив ректор ЗУІ Степан Черничко.

Під час свого звіту пан ректор також зауважив, що минулого року Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ отримав Почесну грамоту Міністерства освіти і науки України за внесок у розвиток вищої освіти в Україні та гуманітарну діяльність з розміщення та надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Далі з вітальним словом виступив депутат парламенту Угорщини Шандор Ковач, який у своїй промові торкнувся теми віри, відповідальності та боротьби за майбутнє.

Словами вітання з присутніми поділилася й Ільдіка Орос, президентка Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

– Сьогодні – особливий день, коли коли минуле переплітається з майбутнім, – зазначила Ільдіка Орос. – Я сподіваюся, що випускникам закладу вдасться знайти своє покликання, завдяки якому вони зможуть знайти себе в житті.

Після урочистого вручення дипломів та численних привітань, представники духовенства попросили Божого благословення для всіх присутніх.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини