148944
09:17 26.062023

У словацькому Пряшеві підбили підсумки міжнародного проєкту «SIBSU»

Життя 2750

Прикордонники Чопського загону взяли участь у завершальній конференції міжнародного проєкту «Безпечний та інклюзивний кордон між Словаччиною та Україною» (SIBSU). Її було організовано у Пряшівському державному університеті (Словаччина).

Проєкт було реалізовано Міністерством внутрішніх справ Словаччини та Словацькою асоціацією зовнішньої політики у партнерстві з Державною прикордонною службою і Державною митною службою України, Ужгородським національним університетом та головним партнером в Україні – Центром аналізу регіональних ризиків.

Головною метою проекту SIBSU було сприяння обміну передовим досвідом між представниками прикордонних відомств та митних служб Словаччини та України, вивчення можливостей щодо перспектив посилення інтегрованого управління кордонами, дослідження впливу прикордоння на сусідні регіони та визначення перспектив щодо їх вдалого використання і реалізації.

Під час заключної конференції куратор проєкту з української сторони, керівник Центру аналізу регіональних ризиків Світлана Мітряєва, продемонструвала широкому загалу результати плідної співпраці ??України, ??Словаччини та?? Норвегії: “Спільними зусиллями усіх учасників проєкту нам вдалося провести низку тематичних семінарів, тренінгів, курсів вивчення словацької мови на території Словацької Республіки; публікацію посібників для представників прикордонної та митної служб, проведення курсів кризового реагування, а також організувати спеціальний візит офіцерів керівної ланки прикордонного та митного відомств до Норвегії, інформаційне супроводження всіх заходів та багато іншого”.

Прикордонники, у свою чергу, зазначили, що участь у заходах суттєво сприяла налагодженню взаємодії між правоохоронними відомствами України і Словаччини, розповіли про практичне застосування знань, отриманих у ході обміну досвідом, під час навчань і тренінгів та подякували за надану можливість долучитися до проєкту.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Всі новини