148884
09:34 23.062023

На Закарпатті перевіряють рибу та рибні продукти

Життя 1694

Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби спільно з представниками ГУНП України в Закарпатській області та Закарпатського рибоохоронного патруля провели спільну комісійну перевірку в точках реалізації риби та рибних продуктів.

Через підрив на Каховській ГЕС, в результаті якої масово загинула риба, фахівці попереджають про можливість потрапляння такого продукту (в т.ч. в замороженому стані) на терена України, Закарпаття зокрема. Насамперед, особливу увагу звертають на реалізаторів Херсонщини, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської областей.

Натомість, варто пам’ятати про недобросовісних підприємців, які можуть намагатися реалізувати відповідну рибну продукцію з постраждалого регіону й у нашій області. З метою недопущення потрапляння такого товару на прилавки торгових точок та агропромислових ринків, спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, правоохоронних органів та рибного патруля провели моніторингові перевірки в супермаркетах та торгових точках, що торгують рибою та продукцією з неї.

За результатами моніторингу, наразі рибна продукція з постраждалих регіонів на території Закарпаття відсутня. Майже вся риба, що реалізується, не є річкового походження, а там, де вона присутня на прилавках, вирощується суто в закарпатських господарствах. З метою попередження харчових отруєнь через вживання неякісних продуктів, відповідні заходи триватимуть і надалі.

Увага! Якщо вам стали відомі випадки реалізації риби та її продуктів, що походить з постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС регіонів, просимо негайно повідомити територіальні підрозділи Держпроспоживслужби в Закарпатській області або за адресою: м. Ужгород, вул. Минайська 39а, контактний номер тел.: 099 199 8667.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах