148832
09:28 22.062023

В Ужгороді попрощалися із трьома загиблими захисниками

Життя 2214

Ужгород у скорботі – вчора громада провела в останню путь трьох загиблих Героїв.

Богдан Ходанич, Сергій Тягій та Іван Гутай стали на захист Вітчизни у перші дні збройної агресії росії проти України. Повернулися додому на щиті – загинули 11 травня 2023 року під час виконання військового обов’язку.

Богдан Антонович Ходанич народився 30 березня 1970 року в Ужгороді. У 1992-му закінчив математичний факультет УжДУ за спеціальністю «Прикладна математика». Продовжив навчатися і вже в 1999 році здобув спеціальність «Економіка та управління бізнесом» в МАУП. Із 1992-го почав трудову діяльність в «Укрексімбанку», де згодом обійняв посаду начальника відділу й пропрацював у цій установі майже 31 рік.

У 2019-му Богдан Ходанич взяв участь у зборах резервістів ТРО Закарпатської області. А 24 лютого 2022 року пішов добровольцем, щоб захистити український народ від російських загарбників, служив у 68-му батальйоні другої роти другого взводу першого відділення сил ТРО. Був стрільцем 1-го стрілецького відділення.

Богдан Антонович за життя любив подорожувати, походи в гори. Усі місцеві хребти та полонини були знайомі йому. Своє військове життя воїн називав «екскурсією» Україною.

У захисника залишилася мама, дружина, з якою прожив 28 років, а також донька.

Сергій Васильович Тягій народився 15 січня 1979 року у Феодосії (Крим) у родині військових.

Майже з двох років жив у селищі Підгородня Первомайського району Миколаївської області. Відмінно навчався у місцевій школі, яку закінчив у 1996 році, мав чимало друзів.

Згодом отримав військову освіту в Одеському інституті сухопутних військ, до 2005 року гідно служив у лавах Збройних Сил України.

Із 2000 року жив і працював в Ужгороді. Не цурався жодної роботи, любив технічні новинки та вчився застосовувати їх у повсякденному житті.

У 2006 році одружився. Був коханим чоловіком, люблячим батьком сина та донечки.

Відповідальний, цілеспрямований, вірний сім’ї і товариській дружбі, оптиміст, ставився до людей із повагою, був завжди готовий допомогти. Сергія  поважали друзі, знайомі й співробітники.

25 лютого 2022 року вступив до лав ТРО 101 бригади 68 батальйону – спочатку як командир взводу, оскільки вже мав звання старшого лейтенанта, а згодом став командиром (капітаном) 2-ї стрілецької роти. Захищав Україну на різних напрямках.

У Героя залишилась дружина, двоє дітей, батьки.

Іван Іванович Гутай народився 25 грудня 1990 року в Ужгороді. Навчався у місцевій школі №15, після закінчення 9-го класу вступив у професійно-технічне училище №20, отримав фах продавця-консультанта. Проходив строкову військову службу в українській армії.

У 2015 році пішов добровольцем захищати Україну у зону проведення АТО, брав участь у зборах резервістів, завжди відточував військову майстерність.

Завжди веселий та позитивний, людяний, хоробрий і чесний, мотивував якісно виконувати роботу, постійно навчаючись, ставлячи чесність та справедливість за основні цінності у відносинах серед побратимів, – кажуть про загиблого друзі.

В Івана Гутая залишилися батьки та наречена.

Велелюдна скорботна хода пройшла центральними вулицями міста до Пагорба Слави – там Героїв поховали з усіма військовими почестями.

Вічна пам’ять і слава нашим захисникам.

Герої не вмирають – вони вічно живуть у наших серцях!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах